View Single Post
Eski 28-06-2016, 14:13   #1
ebalbay
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 03-01-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 35
Topraksız Tarımda Teknolojik Çözümler - Smartponic Otomasyon - Videolu Açıklama

Herkese merhaba,
Bir süredir formumu takip ediyorum ve yavaş yavaş topraksız tarım denemelerine babamın balkonunda başladık. Amacımız basit bir sistem kurarak hem babama bir meşgale yaratmak hemde topraksız tarım ile kendi sebzemizi üretmek.

Tabi ilk denememizde istediğimiz sonuçları alamadık, gerek ECyi iyi kontrol edemedik gerek diğer parametreleri. Bu sebeple işimizi rahatlatacak"basit" bir otomasyon geliştirdik. Bu çalışmayı tek başıma yapmadım, yine forumdan Tayfun ve Osmanla beraber geliştirdik.

Cihazımıza birde isim taktık Smartponic.

Peki bu cihazın özellikleri neler ?

- Besin tankınızın EC değerini 5 saniyede bir otomatik olarak ölçer, Ayarladığınız EC değerinin altına düşerse dozlama sistemini aktif hale getirir ve hedeflediğiniz EC ye ulaşana kadar besin dozlamaya devam eder. Kısacası sizin yerinize EC olayını halleder.

- EC değerini ölçerken aynı zamanda solüsyonun sıcaklığını ölçer.

- İstediğiniz periyotta sirkülasyon pompasının çalışmasını sağlar, ne kadar süreyle çalışacağını ayarlayabilirsiniz.

- Çok az yer kaplar, 17cmx15cm lik bir ölçüsü vardır, kurulum ayar gerektirmez, EC değerini bir amatöre yetecek kadar doğru okur.


Bunlar şuanki özellikleri. Buradaki amacımız amatör kullanıcılar için "basit" ve "kullanışlı" bir cihaz yapabilmekti. Yoksa çok daha profesyonel sistemler elbette mevcut. Şuan sistem deneme aşamasında. Bu cihazın ekranlı versiyonununu ise Osman hazırladı, o da kısa zaman içinde paylaşacak detayları.

Lütfen konuyla ilgili olumlu olumsuz düşüncelerinizi paylaşınız, alınma gücenme olmaz Tüm geri bildirimleri alarak cihazı geliştirmeye devam edebiliriz.

Açıklama Videosu;

SMARTPONIC BASIC - TANITIM VIDEOSU

Cihazdan birkaç fotoğraf;

Cihazın üzerinde 3 adet ayar potu bulunuyor, bu sayede EC hedef değerinizi (1-6 arasında), sirkülasyon periyodunu (0-12 saat arasında) ve sirkülasyon süresini (0-60 dakika arasında) ayarlayabiliyorsunuz.

Cihazın üzerindeki yeşil led ise cihazın aktif olarak çalıştığını gösteriyor.







Buda balkona kurulu hali



Düzenleyen ebalbay : 03-07-2016 saat 17:59 Neden: ilk mesaja video eklendi
ebalbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön