View Single Post
Eski 14-06-2016, 09:43   #342
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Teşekkür ederim YeniGinecim.

Bu sabah birkaç haftadır kafamda ağırlık yapan bir iki işi hallettim. Tohumdan perlit içinde çimlenen ballıcalarımı şaşırttım. Bazılarını küçük 9 cm'lik üretim saksılarına, bazılarını diğer bitkilerin saksı kenarlarına, bazılarını da ölmüş bitkilerimin topraklı hazır saksılarına şaşırttım. Şu sıra toprak sıkıntısı çekiyorum yine

Sonra bir serada satıcıya ısrar etmeme rağmen satmayıp hediye edilen, saksılardaki hercailerden topladığım tohumlar da çimlenmişlerdi. Jakarandaların dibine atmıştım, onları da çıkarıp oraya buraya şaşırttım. Amacım onlardan tekrar tohum alabilmek. Birazı bana birazı halama.

Daha kalonşoların saksıları değişecek. Selluka fideciklerim, şebboylar, yılbaşı sarmaşığım, üç saksı minik sardunyam var saksıları büyütülecek. Kaktüslerimden kopan dal, yaprak ne varsa ekildikleri yerde mini mini yavrular verdiler, onları üretim saksılarına almam lazım.

İşin kötüsü ben bitkilerime "sizin saksılarınızı değiştireceğim" deyip üzerinden biraz zaman geçtiği halde yapmamış olursam, çiçeklerime bakamıyorum. Onlardan utanıyorum. Sanki bana bakıp "hani bizim saksılar" diyor gibiler.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön