View Single Post
Eski 13-06-2016, 09:46   #403
tarımusta
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-06-2016
Şehir: bursa inegöl
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hacamat Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar bu konuyu görüp üye oldum.
3250m2 bir bahçem var ağaç ve hobi amaçlı sebze yetiştiriyorum. Traktör bulmak ağaçları kırmadan sürdürmek oldukça zahmetli oldu ve pubert pro2 5.5 hb bir çapa makinası aldım.
sonra gördüm ki çapa makinası ile bahçeyi çapalamak çok daha zahmetli
bu arkadaşın gösterdiği resimdeki benzeri bir alet geliştirdim.
şu an resimleri yok ama dah önce yaptığım bir protatifi var onları ekleyeyim. yapmak ya da yaptırtmak isteyen arkadaşlara örnek olsun.



resimde ki 1 kol arkadaki aparatı aşağı yukarı hareket ettiriyor.
2. arkaya pulluk, tırmık, kaz ayağı ve yine benim icadım olan ayrı bir motor ile hareket alan çapa grubu gibi malzemeler takılıyor.
3 ise yapacak arkadaşlar çok dikkat etsin döner bir sistem çapa makinası ve arka bağlantıyı hareket olarak birbirinden ayırıyor. yani çapa makinası önünüzde sağa sola yalpa yaparken siz arkada stabil kalıyorsunuz.

şimdi bunun daha gelişmiş bir versiyonunu yaptım. çapa makinasına 13 jant ve lastik taktım arkaya da ayrıca arka tekerlerden hareket alarak ayrı bir çapa ünitesi daha ekledim.
daha da geliştirilebilir.
abi bizim de böyle çapa makınamız var 6.5 beygir ben de senın gibi romork aparat yapmak istiyorum frenini nasıl yapacağımı bilmiyorum fiyatı kaç lıradır sorayım bi ben de yaptırcam çünkü

tarımusta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön