View Single Post
Eski 10-06-2016, 22:56   #1
Ersin Ecrin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-07-2015
Şehir: Samsun
Mesajlar: 5
Ersin Ecrin / Balkonda topraksız tarım uygulamalarım

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Ülkemiz ve islam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Sizlere acizane bir kaç sorum olacak. Cevaplarını esirgemeyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

1) Cam balkon halinde kapalı olan balkonumda 5 ayrı saksı içerisinde kokopit perlit karışımı topraksız ortamda sırık çeri yetişmeye çalışıyorum ilk defa. Güzel boy attılar şu anda 1 metre civarındalar en alttan 1.salkımda 6 domates var. daha yukarıdakiler henüz çiçek halinde. Bu konudaki sorularım şu şekilde;

+ Domatesler için geçen yıl aldığım hazır besin kiti ile bu yıl başka bir yerden aldığım besin kiti arasında fark var. Her ikisi de domates için olmasına rağmen geçen yıl kullandığım kit sulandırınca A - B - C stokları açık renkli şeffaf bir halde idiler. Ancak bu yıl netten aldığım kitte A stok tuğla rengi kırmızı, B stok Kirli yeşil, C stok ise açık yeşil ile sarımtırak arası bir renkte. Bu setler arasında nasıl bir fark varki tamamen farklı görünüyorlar.

+ Bu yıl aldığım besin kitinin paketinde sabah 100 cc akşam 100 cc sulamanız yeterli olacaktır diyordu. Şu an günde 1 defa 400 cc besin verdiğim halde drenajdan damla gelmiyor. Normalde saksının altından bir miktar drenaj olması iyi olur dediler. Şimdi 400 cc ile drenajdan hiç gelmiyor ise pakette tavsiye edildiği gibi 200 cc sulasam mazallah bitkiler ölecek belkide. Bunun doğrusu nasıldır ? 1 metre boyunda bir fide günlük ortalama kaç cc sulanır. Kafam çok karıştı bitkilerim perişan olacak diye korkuyorum.

+ Birde normal bahçe toprağı kullanılan saksılarda haftada 2 kez sulamak yeterli deniyor. Bu konuda doğru nedir acaba ?

Sorularım uzun olduysa kusura bakmayın. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ersin Ecrin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön