View Single Post
Eski 07-06-2016, 10:20   #720
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Yeni icat ile ilgili ayrıntılı resimler bekliyoruz Alet girmeden önce, girdikten sonra vs. Çapa ile kıyaslamak açısından. Arık içinde çıkan otları temizlemede de kullanılır herhalde.

- Bende diyordum Sayın TCM nerede kaldı. Bu tarz soruyu sizden bekliyordum

Tabi ki de çapa ile kıyaslanmaz derin köklü bitkileri çıkartmaz ama bu alet bamya, biber gibi bitkiler arasında çıkan yabancı otları sökmek yerine keserek almaya yarıyor ve bitkiye zarar vermiyor. Sizin de gördüğünüz gibi maksimum 10 cm uzunluğunda eğer sert toprak değilse 10 cm de girer. İki gündür kullanıyorum çok rahat ettim ayrıca saksıdaki ve fideler arasındaki otları da çok rahat temizledim. Karık da çıkan otları düz zeminde çıkan otları rahatlıkla kesip aldı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Sayın Dongyul bahçeniz harika gidiyor. Ot yolma aleti de süper olmuş bende yabancı kitaplarda gördüğüm bunun daha cancanlısını her yerde arıyordum. Bende yapacağım. Elinize fikrinize sağlık.

- Sayın Kerkenez teşekkür ederim, Yabancılar bize göre her şeyin can canlısını yapıyorlar ama mantıkta aynı işi yapıyor kapitalizm böyle bir şey, 1 tl maal ettiğim ot temizleme aletini yabancı sitelere bakıyorum 30-40 amerikan dolarından aşağı değil. Bence aşırı masrafa gerek yok, elimizdekileri kullanmak her zaman daha sağlıklı. En nefret ettiğim şey tohum, fide ve bahçe aletlerinde dışarıya bağımlı olmak ve aşırı masraflı oluyor.

- Sizde bu aletten yaparsanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön