View Single Post
Eski 31-05-2016, 19:28   #55
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhank Mesajı Göster
Söz konusu fidanları çoklu dikim tekniği ile ekebilsek dahi 4 tane dut ya da 4 tane incir bahçe için fazla gelir diye düşünüyorum, aslında 4 lü dikim yerine keşke tek sıra halinde 90 cm yapsaydim diye düşünüyorum , böylece bazıları 4 lü bazıları 2 li olmayıp daha düzenli bir yerleşim elde edebilirim. Ayrıca 4 lü ekimde merkez boş kalacağından ilerleyen yıllarda ağaçlar denge sorunu yaşar mı diye endişe etmeye başladım .
Kışa doğru tek sıra ya dönebilir miyim sizce ne dersiniz.
Neyin fazla olup neyin olmayacağı tamamen kişisel tercih. Bence mesela [beyaz dut - kara dut - mor dut] ya da [beyaz incir - siyah incir - patlıcan inciri] gibi gruplar gayet güzel olabilir. Ama ben inciri de dutu da çok severim, o nedenle böyle düşünüyorum. Herkes kendi yemeyi en çok sevdiği meyvelere ağırlık vermeli.

Düzgün budama ile 3'lü 4'lü dikimde denge sorunu yaşanmamalı. Hiç öyle bir durum okumadım. Ama tabii kendi tecrübelerimden konuşma şansım da yok. Hepimiz bu tekniklerde çok yeniyiz.

Ben grup halinde dikimleri tek sıraya göre daha çok seviyorum ama bu da kişisel bir tercih. İlla taşımak istiyorsanız dediğiniz gibi bu kış bunun için son şansınız olacaktır. Zor olur ama mümkün.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön