View Single Post
Eski 31-05-2016, 16:56   #1
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Sultan bezelye

Bezelye denilince akla taneli araka bezelye gelir. Sultan bezelye ise çok fazla bilinmez. Size sultan bezelyenin kavurmasını ve kızartmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir kere yiyin çok beğeneceksiniz.
1 kilo sultan bezelye
2 adet orta büyüklükte soğan
3 adet orta büyüklükte domates
yarım demet maydanoz
tüz, pul biber
Sultan bezelyeyi taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın ve kaynar suda çok ezi,lmesine izin vermeden haşlayın. Daha sonnra soğanları piyazlık doğrayarak sıvıyağda kavurun. Üzerine rendelenmiş ya da ince doğranmış domatesi ekleyin. Bezelyeleri eklemeden doğranmış maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyin ve bezelyeleri de katarak karıştırın. 10 dk. kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet Olsun

Eklenen Resimler
   
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön