Konu: Kefir
View Single Post
Eski 30-05-2016, 22:01   #752
Jezebel
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Bir litre sütle yapıyorum, 1 çorba kaşığı kadar maya kullanıyorum.
Başında durup bahsettiklerinizi yapacak vaktim yok ki
Derdim sıcaklığın fazla olması, burası İzmir.
Mayaladıktan anca 16 saat sonra kontrol edebiliyorum.
O saatte çoktan mayalanmış ve artık ekşimiş oluyor.


Name:  kef.jpg
Views: 1654
Size:  25.2 KB


Name:  kef1.jpg
Views: 1140
Size:  23.1 KB


Name:  kef2.jpg
Views: 1131
Size:  16.8 KB

Önce bardak içinde mayalıyordum ama çok sevdim, miktarı artırdım.
Mayamı tülbent kese içinde sütün içine bırakıyorum ve karıştırıyorum.
İşlem sonunda hep üstte çıkmış oluyor.
Şekil bu, yumuşak yoğurt kıvamında bir pıhtı oluşuyor.
Acemi sayılmam bir tatlı kaşığından 3 çorba kaşığı maya oldu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön