View Single Post
Eski 30-05-2016, 19:18   #19
emiruner
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Geçen sene üretmiştim, bu sene de ektim.

Çok narin değiller, biraz bekleyince çoğu çimleniyor. Sararmalara
filan takmayın, arsızlar, kolay kolay bişey olmuyor.

Sonbaharda hasat etmiştim, denilene göre günler kısaldıkça
yumru üretimi artıyor. Kumlu toprak olmadığı için el ile toplamak
bayağı zahmetli oldu.

Tazeyken, yani topraktan yeni çıktığında çok tatlı olmayabilir,
En azından 2-3 hafta beklemek gerekir, kurudukça şeker oranı artıyor.

Kurutulduktan sonra doğrudan tüketmek için çok sert, o yüzden
kuruduktan sonra tekrar tüketmeden önce 1-2 gün suda bekletildikten
sonra yenebilir kıvama geliyor, çerez gibi tüketilebilir, gayet lezzetli
oluyor. Suda bekletirken bir kaç kez suyu değiştirmek iyi olabilir,
yoksa hafif bir mayalanma durumu oluyor sanki.

emiruner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön