View Single Post
Eski 30-05-2016, 15:30   #880
imih99
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2016
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
@imih99
Sözünü ettiğiniz mantar yetiştirilemiyor. Yani kültürde meyve alınamıyorum ama mantarın spor izini cam porselen gibi bir yüzeye alıp buradan misel üretip bu miseli yetiştiği ortama devamlı aşılarsanız ürün miktarını atırma ihtimaliniz düşük olsa da var ama çıkmayan yere aşılayıp çıkmasını beklerseniz o ihtimal çok çok çok düşük olsa da var. İhtimalin düşük olma nedeni şu sizin spor aşılamaya çalıştığınız bölgeye o mantarın ve başka bir çok mantarın sporu defalarca kez düşmüştür. Yetişebileceği bir ortam olsa zaten kendiliğinden gelişir.
Olayı bitkiden çok hayvana daha yakın düşünün. Bitki olarak düşündüğünüz için sizde bir bölgeye domates tohumu serpip ne kadar çıkarsa kardır mantığı oluşturuyor. Oysaki siz doğadaki köpeklerin arasına köpek yavrusu atıp o cinsin çoğalmasını bekliyorsunuz. Yavruların bir çoğu kurda kuşa yem olacak bir çoğu açlıktan susuzluktan ölecek bir çoğu kışın donacak ölecek. Şanslı hayatta kalacak yavru varsa üreyip doğuracak onun kalan şanslı yavrularını siz toplayacaksınız. Umarım örneklendirme açıklayıcı olmuştur.
teşekkürler anladım sanırım ama;
1. işte biz o koyacağımız yavruyu sizin daha önce bahsettiğiniz gibi ıslah edip güçlendirip öyle bıraksak
2. o yavruyu koyacağımız ortamı düşmanlardan arındırıp, o ortama besin desteği sağlasak
yani misel ve ortam ıslahı yaparak en azından denenebilir ne bileyim. eğer devam edip kendimi geliştirirsem bu işlerde deneyecek çok şey var. olduğu kadar, olmadığı kader

imih99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön