View Single Post
Eski 27-05-2016, 15:49   #872
imih99
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-05-2016
Şehir: Kastamonu
Mesajlar: 35
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
@efor
Uygulayacağın tekniğe göre yapacağın işlem değişir. Örneğin poşet içinde steril ettiğin komposta şırınga ile spor aşılayabilirsin ya da daha önce yazdığım sabunla steril yöntemini kullanacaksan sapları direk sıcak su ve sabunla steril edip sıcak su ile durulayıp torbalara bir sıra misel aşılı tohum bir - iki sıra sap doldurarak kompostunu oluşturabilirsin.
Sapları direk haşlarsan devamlı su çekecekler ayrıca sıcaklıktan dolayı yumuşayıp bozulacaklar. Başka bir yöntem ise uzun poşet kullanmak. Sapları poşete doldurup uzun olan ağız kısmını rulo gibi sarıp hiç bir şey girmemesini sağlayacan. Steril ettikten ve soğuttuktan sonra uygun ortamda hızlı bir şekilde rulo haline getirdiğin ağız kısmını açıp misel aşılı tohumları dökecen ve hemen yine alttan üste doğru rulo yapıp kapatacan. Bu şekilde üstten aşılama yapmış olursun.

suplilumas istiridye mantarı ile ilgili mesajlarını en az 3 kere okudum. bıkmadan ciddi bir şekilde verdiğin değerli bilgilerin, yardımların için çok çok teşekkürler, Allah senden razı olsun gerçekten bu zamanda böyle insanlar çok az.
poşetlere kompost ve tohum doldurma yöntemlerinden bahsetmişsin burda ama izlediğim videolarda okuduğum yazılarda hiç bu kadar hassas davranıldıgını görmedim. genellikle pastörize edilmiş kompostu açık bir yere serip, yeteri kadar kurutup üzerine tohum serperek veya poşetlere bir kademe kompost bir kademe misel koyarak yapıyorlar. sanırım sen burda en verimli şekilde nasıl olduğunu anlatmaya çalışıyosun doğru mu anladım, teşekkürler...

imih99 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön