View Single Post
Eski 26-05-2016, 22:06   #1
flying dragon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: bruksel
Mesajlar: 128
Mısır ununun mucizesi

Umarim bu konuyu dogru baslikla dogru yere dogru sekilde acmisimdir. Eger oyle degilse kusuruma bakmayin.

Denedim ama henuz sonuclarini gormedim. Sonuclarini ancak sezon sonunda gorecegimi saniyorum ama bekleyemedim ve bu bilgileri sizinle paylasmak istedim. Bildigimiz misir ununu araliklarla topraga serptigimiz zaman tam dort farkli faydasi oldugu soyleniyor (ki bu konuda Iskocyada arastirma bir universitenin ingilizce makalesi de mevcutmus, ben sadece alintilari okudum).

1 Misir unu toprakta tohumlarin yesermesini onluyor ama yesermis bitkilere bir zarari olmuyor. Kisacasi ekim yaptiginiz alanda tohumlar ciktiktan sonra yabani otlarin bitmesini engelliyor. Tabi bu uygulamayi ektiginiz tohumlar bitmeden yaparsaniz ektiginiz tohumlar da cimlenmeyecektir.

2 Salyangoz ve sumuklubocekler misir ununa bayiliyor, ektiginiz bitkileri birakip misir ununa yoneliyor. Misir ununu yiyen salyangoz ve sumuklu bocekler bir siskinlik hissediyor ve soda icme sanslari olmadigi icin istahsiz bir sekilde yuvalarina donup midelerinde mayalanmaya baslayan misir unu yuzunden patlayarak oluyorlar.

3 Karincalar da misir ununa bayiliyor ama midelerinde misir ununu sindirecek enzimleri olmadigi icin once istahlari kesiliyor sonra da oluyorlar.

4 Misir unu bitkiler icinm muthis bir azot kaynagi. Tabi asiri azot yuklemesi, meyve aldigimiz donemlerde bitkinin asiri buyuyup az meyve vermesine de yol acabilir. O yuzden dikkatli olmak lazim.

Bahcesinde iki sene once yaban arisi yilini, gecen sene sumuklu bocek ve salyangoz yilini bu sene de karinca yilini yasayan biri olarak bu bilgiler beni cok heyecanlandirdi. Belki de istedigim dengeyi saglamak icin organik, ucuz ve etkili bir yontemi kesfetmis olabilirim. Aranizda misir ununu denemis arkadaslar varsa, deneyimlerini paylasirsa sevinirim.


Düzenleyen flying dragon : 27-05-2016 saat 08:17
flying dragon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön