View Single Post
Eski 25-05-2016, 21:16   #406
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Zinnialarda uç almak için geç değil bence. Uç alma işlemini herkes nasıl yapıyor bilemiyorum ama ben, tepedeki dört minik yaprağı baş ve işaret parmaklarımla çimdiriveriyorum, o kadar.

Gösterişli çiçekleriyle digitalisler yetiştirmek istediğim ve sevdiğim bitkilerden. Bir kaç kez tohum ve fide girişimim olsa da başaramadım. Acaba sizinkiler farklı bir cins mi?

Bahçenizdeki sürpriz bitkiler, beni de heyecanlandırıyor. Ne güzel.

Morsalkımın bu görüntüsünü çok sevdim. Tohum paylaşım etkinliğine katılabilseydiniz keşke.

Bahçe gerçekten tam gaz ilerliyor. Bizlere de keyifle izlemek kalıyor.
Acaba zinnialar bu kadar uzamışken daha alttan mı kesmek gerekir diye düşündüm. Yoksa çok yukarıdan dallanmaya başlayacaklar sanki. Neyse artık, her birine bakıp içime sinen bir yerden kırayım.

Digitalisi bahçede hazır bulduğum için tam türünü bilmiyorum. Ama sorunun türü olduğunu sanmıyorum. Bence gördüğümüz fotoğraflar hep seralardan ve profesyonel yetiştiricilerden oluyor. Ya da o sene alınmış, sera ortamında coşturulmuş, bahçeye yeni dikilmiş bitkiler oluyor. Bence digitalis bahçede birkaç yıl geçirdikten sonra bu hale dönüşüyor olabilir. Boylu boyunca açmıyor, 10 cm'lik bir çiçek bölgesi var, yavaş yavaş bu çiçekli kısım yukarı doğru kayıyor. Eğer bahçesinde birkaç yıllık digitalisi olan başka birini bulursak bu teorimi test edebiliriz.

Mor salkım tohumdan zor büyüyormuş. Bazı kaynaklarda çiçek açması 7 sene alabilir deniyor. O nedenle oturup beklemek için çok uygun olmaz ama aslında sizin gibi büyük bahçesi olanlar için sağa sola tohumunu atıp ya tutarsa şeklinde denenebilir. Ben tohumları biriktiriyorum şimdilik bakalım. Aslında binbir tane dip sürgünü de var, keşke onları kökleyip verebilsem...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön