Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-05-2016, 19:55   #3223
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Resimleri ancak küçültebildim. Benim kokulu orkidenin resmi aşağıda. Bu yıl biraz daha az çiçeklerimiz var gibi. Adını bilmiyorum. Biraz bozulmuş gibi olmasına rağmen sırf çiçeği farklı olduğu için almıştım.

Eklenti 614430

Eklenti 614431
Sn.muda,

Çiçeğinizin çok hoş kremsi bir pembeliği var ki bu orkidenizi çok güzel kılmış.

Türkiye'den aldığımız yani daha doğrusu yapı marketten aldığımız çoğu phalaenopsis isimsiz yani NOID Phalaenopsisler sınıfına giriyor. Bu ailelerin şecerelerini bilemiyorsunuz.Aile geçmişinde onlarca tür oluyor dolayısıyla tahmin yürütebiliyorsunuz. Fakat beyaz orkideler üretimi en eskiye dayananlar olduğu için ismini bulabilmeniz imkansız.

Ancak orkidenizin NOID oluşu hele ki Türkiye'de dert edilecek bir mesele değil. Bu işe daha profesyonelce yaklaşmıyorsanız da daha değersizde değil. Elbette türü bilinen ancak türünün bilinmesindende öte özel türlerden gelen phalaenopsislerin alıcıları var. Mesela bazıları ödüllü orkidelerin yavruları ve elinizde müthiş bir orkidenin olacağını biliyorsunuz.

Benimde çok sevdiğim bir sarı NOID Phalaenopsisim var ve NOID olmasını hiç mi hiç umursamıyorum. Kocaman,en güzel gelişme gösteren ve en güzel çiçek açan o. Orkidemin ismi yok peki bunun bir önemi var mı ? Bence hiç yok. Şecereli türlerin tek avantajı nasıl bir güzellikle karşılaşacağınıı az çok bilmeniz. Onun dışında bir fark görmüyorum.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön