Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-05-2016, 16:51   #3221
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Çiçeğiniz hayırlı olsun. Umarım açtığını da hep birlikte görürüz. Biraz uzun bir yoldan gelmiş. Çiçeğini görmek istesem de hangisi olduğunu tam olarak tespit edemedim. Tek renk olan mor mu ?


Sizin verdiğiniz linki incelerken phal. orkidesinin kokulu olanlarının da olduğunu gördüm.

Durftorchideen - Orchideen und Orchideenzubehr der Schwerter Orchideenzucht

Bende de bir tane orkide çok fazla olmasa da kokladığınız zaman hoş bir kokusu bulunmakta. Her zaman bu koku alınmamakta. Banyo yaptıktan sonra koku oldukça rahat alınmakta. İnsanların koku alma hassasiyeti muhtemelen artıyor. Acaba başka orkidelerden phal cinsi kokulu olan arkadaşlarda var mı?
Sn.muda,

Phalaenopsis bellina ve violeca en çok bilinen kokulu phalaenopsislerden ancak onlarca kokulu phalaenopsistr var.bigleaf orchids in forumu tamamen phalaenopsisler üzerine yoğunlaşmış. sizde bir phalaenopsis sevdalıysanız beklerim Orada da aynı isimle yer almaktayım.

İngiltere'de yaşadığım için küçük bir Avrupa turu attı diyelim. Avrupa Birliği içerisinde olduğu için Almanya'dan orkide gelmesi de kolay oluyor haliyle;3 günde elime ulaştı. Elimdeki phalaenopsis'in çiçeği bana da süpriz olacak çünkü yeni bir üretim. Gördüğünüz resimdeki morlu arkadaşsa benim phal'ın ebeveyni phalaenopsis violeca indigo blue. Diğer ebeveynin ismi Phalaenopsis Yaphon Oh My God. Phalaenopsisler ürediklerinde tıpkısının aynısını klonlamadıkları için (keikiler hariç) farklılıklar görülebilmekte.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön