Sirkülasyonlu sistemlerde elementler arası denge kadar sodyuma da dikkat etmek gerekiyor.
Kullandığınız suda sodyum oranı yüksek ise bitkiler çok az kullandığı için her su eklediğinizde sodyum artarak birikim oluşuyor.
Kullanılan su içerisinde ne kadar düşük ise sistemdeki gübreli suyu o kadar geç değiştirebiliyorsunuz.
Kullanım suyunda 12 ppm'i geçmemesi gerekiyor.
Gübreli su içerisindeki sodyum oranı marul için 30ppm, hıyar için 45ppm, domates için 90ppm'i geçmemesi gerekiyor.
Örneğin İstanbul şehir sularında bu değer 16 ile 50 ppm arasında.
http://www.iski.gov.tr/web/assets/Sa...nisan2016t.pdf
Klor için de aynı şey geçerli.
İmkân var ise ters osmoz suyu kullanmak en iyisi.