View Single Post
Eski 19-05-2016, 16:33   #490
mustafa_myb
Ağaç Dostu
 
mustafa_myb's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-09-2015
Şehir: İSTANBUL-BOLU
Mesajlar: 109
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gunes tor Mesajı Göster
Merhaba mustafa_myb,

İlginiz ve cevaplarınız için çok teşekkürler..Bugün çimlenmiş tohumlarımı dışarı çıkardım..hafif esintili aydınlık ama direk güneş almayan toprak üstüne bir yere koydum..Bakalım nasıl bir değişim olacak..Aşağıda allysumlar ve hibrit lavantam var. lavanta filizlerimden birini kaybettim sanırım boynunu bükmüşş Onları da hemen dışarı çıkardım..Ölümsüz çiçeklerim gayet güzel çıktılar kalın gövdeleri var onlar da dışarda ama bunlar pek bi kötü ince gövde cılız süklüm püklüm bişeyler ..off off..ilk deneyim böyle oluyor sanırım düşe kalka olacak bişeyler..İşin kötü yanı salaklık bende bir heyecanla bütün tohumları kullanmam oldu ve ılk partı butun tohumlarım uçtuu gittii, paracıklarda (kocam duymasın). Şimdi ikinci partideyim, bunlarda nanay olursa benden bu kadar, olmuyor yapamıyorum demek ki..

Eklenti 613209
Eklenti 613210
Sn. gunes tor,

Birinci fotoğraftaki viyoller çok sulanmış gibi görünüyorlar. Çıkarmadıysanız onları da çıkarın açık havaya ya da balkona. ikinci fotodakiler de yeterli ışık ve rüzgar göremediği için uzayıp gitmişler. ikinci fotodakileri aşırı sulamayın ve mümkünse artık fıs fısla değilde viyollerin kenarından az az kurudukça sulayın. Ayrıca benim görüşüm, suladıktan sonra diplerine biraz torf takviyesi-desteği yapabilirsiniz, bu sayede uzayan gövdeler toprağa tutunur. Ama aşırı sulamaktan kaçının, zaten ince olan gövdeler hemen çürüyebilir.
Bence denemekten vaz geçmeyin, bir çoğumuz bu şekilde deneme yanılma ve arkadaşlarımızın desteği ile öğrendik bu işleri, size başarılar dilerim. İnşallah güzel çiçekleriniz olurda burada bizimle resimlerini paylaşırsınız.

Kolay gelsin.

mustafa_myb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön