View Single Post
Eski 17-05-2016, 09:07   #142
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Tabii dışarıda da yetiştirilebilir. Hatta sebze bahçesinde hazırladığınız mantar yatağına miselleri aşılayıp sonrasında fidelerinizi de ekebilirsiniz. Yatak bir yandan malç görevi görecek bir yandan da mantar tarafından parçalanarak verimli toprağa dönüşecek. Mantar aşılanan kütükler de sarım aşaması sonrasında birkaç santim toprağa gömülerek dış mekanda gölgelik bir yerde yetiştirilebiliyor. Dışarda yetiştirmenin dezavantajı hava şartlarının izin verdiği birkaç ay dışında ürün alamıyor olmanız.

Bazı çeşitler (gelişmek için bakterilere veya bilinmeyen bazı faktörlere ihtiyaç duyanlar) özellikle dışarıda yetiştirilebiliyor. Stropharia rugosoannulata (King Stropharia), Morchella sp (Kuzugöbeği, morel mushroom) gibi.

Dışarıda yetiştirirken dikkat etmeniz gereken nokta aşıladığınız mantarın özelliklerini iyi bilmeniz ve teşhis edebilmeniz. Çünkü dışarıdaki mantar yatağı yabancı mantar sporlarına açık olduğu için ektiğiniz mantardan farklı çeşit mantarlar da çıkabilir.

Aşağıda bununla ilgili bir video var:

https://www.youtube.com/watch?v=A0gzSQcuOMU


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çamkokusu Mesajı Göster
Teşekkürler cevap için.Mantarı açık ortamda yetiştiremez miyiz?Doğada zifri karanlık yerlere gizlenmiş halde bulunmuyor sonuçta.Misel komposta iyice yayılınca açığa çıkaramaz mıyız?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön