View Single Post
Eski 24-08-2007, 19:45   #2
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Güzeldere şelalesi 2

(Fotoları sığdıramadık ikiye böldük)
Mükemmel bir ortam var.

Name:  Şelaleye iniş 2.JPG
Views: 4851
Size:  45.1 KB

Şelalenin bulunduğu alanda, Kayın, Gürgen, Köknar, Porsuk, Sarıçam, Karaçam, Kestane, Ihlamur, Akçaağaç, Dişbudak, Ceviz, Orman Kavağı, Orman Söğüdü, Orman Gülü, Kara Yemiş, Papaz Külahı ağaçları; Böğürtlen, Üvez, Alıç, Taflan, Kantaron Otu, Kardelen, Arap Sümbülü, Siklamen, Menekşe, Düğün, Eğrelti, Fiğ, Burçak gibi bitkilerle zaten mest oluyorsunuz.

Civarınızda gezen ve sizden ürkmeyen (en azından şimdilik) çalı kuşlarına rastlamanız çok olası ve yolda önünüze bakmayı da ihmal etmeyin salyangozlara basabilirsiniz. İndikçe karşınıza şelalenin ilk görüntüleri çıkmaya başlıyor.

Name:  şelale 1.JPG
Views: 3121
Size:  62.4 KB

Sonrasında şelalenin yanındasınız. Son basmakları inmeden birkaç poz daha alın.

Name:  P1011379-4.JPG
Views: 4359
Size:  67.2 KB

Şelalenin yanına kadar gidin.

Name:  Şelale Yakından.JPG
Views: 2317
Size:  68.4 KB

Haziranda giderseniz suyun fazlalığından dolayı bir heybetli gürültü duyup, kendinizi mutlu belki biraz da doğa karşısında zavallı hissedeceksiniz.

Şelaleye Düzce içinden de geçerek gelmeniz olası o zaman yol 4 km kısalıyor. Benim tavsiyem Gölyaka üzerinden çıkmanız ve diğer yol üzerinden Efteni gölü manzarasını seyrederek inmeniz. Hem zaten burada daha çok yapacak iş var; Geceyi ya çadır da ya da deprem evciklerinde bir geçirin bakalım. Hemen Düzce'ye inmek yok, daha yaylalar ve yaylaların güzellikleri var.

Name:  nergis.JPG
Views: 2508
Size:  61.2 KB

Onlarda başka bir yazıda. Şimdilik Gezekalın !!

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön