View Single Post
Eski 11-05-2016, 10:49   #4
megbilgi
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-06-2014
Şehir: IZMIR
Mesajlar: 263
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kimyager147 Mesajı Göster
Adı üstünde iz element çok çok az kullanılıyor. Topraksız tarımda zaten amaç az maliyetle yüksek kalite ve çok ürün elde etmek. Kimse fazladan bir şey eklemez. Genelde araştıralarak bulunan bir yöntem olduğu için kulaktan dolma işlerle değilde ince hesaplarla yürüdüğü için fazla sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.
Çok çok az diyorsunuzda sürekli olarak tüketilen domatesden aldığımız iz elementlerin veya nitratın ne kadarını dışarıya atıyoruz, ne kadarı vucudumuzda birikiyor.

Beni düşündüren olay bu ?

Eğer bir birikim oluşuyor ise bu işe şüphe ile yaklaşmak gerekiyor.

...

Belki şunu diyebilirsiniz. Topraklı, doğal olarak üretilen ürünlerde iz element olmaz mı ? Mühtemel olacaktır. Ancak bu oranda mı olacak ? Sanayi daha düzgün üretim yapacağı için iz element doğal olandan çok daha yüksek olacaktır.

Bir araştırılması gerekecek ?

...

Yapılan bazı yaprak analiz tez konuları var onları okuyorum. Topraksız tarımda üretilen sebzelerin yapraklarındaki elementlerin orantısal durumlarını incelemişler. Sonuç pek parlak değil...

...

megbilgi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön