View Single Post
Eski 10-05-2016, 17:56   #24
Fatih_Soydemir
Ağaç Dostu
 
Fatih_Soydemir's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2016
Şehir: antalya
Mesajlar: 545
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan Mesajı Göster
F1 tohumların kötü gösterilmesi daha çok organik ürün yetiştirenlerin kendi ürünlerini öne sürmek adına yaptıkları aldatmacadır. Siz kendiniz bile f1 tohum elde edebilirsiniz ya da doğa kendi kendine f1 bireyler oluşturabilir.

Her f1 birey verimli veya hastalıklara dayanıklı olacak diye bir kural yok tabi ki. Öyle bir durum olsaydı f1 tohumlar bu kadar pahalı olmazdı.

Normal yollarla elde edilen f1 ürünlerden elde edilen mahsüller daha az ilaç kullanıldığı için daha sağlıklı.

Ama bu tüm söylediklerimiz üreticinin bilinçsiz olmasından dolayı boş, bilinçsiz üreticiye f1 değil ne verirseniz verin kullandığı ilaçları kuralına uygun atmazsa hepimizi zehirliyor demektir.

İlaç derken hormon(BGD), aminoasitler vs. hepsini kapsıyorum. Ha biz ilaç, hormon vs konuşurken işin diğer tarafında masum görünen gübreler var. Asıl sorun orda. Çiftçilerin büyük çoğunluğu kafasına göre gübre kullanıyor. Sağlık kısmını düşünen yok, yediğimiz yeşillikler bence bombadan daha tehlikeli. Hızlı büyümesi için basıyorlar azotlu gübreleri, sonrasında olan oluyor, niye kanser vakaları artıyor!!!

Sonuç olarak işin neresinden tutsak batıyoruz...
Dediğinizde çok fazla doğruluk payı var maalesef. en önemlisi hormon kullanımı ve tarımsal ilaçlar noktası. insanlarda nasıl büyüme hormonu var ise bitkilerde de var ama kalkıp normal şartlarda bir insana bile 1 ayda gereken hormonu basarsanız sonuç çok vahimdir yetiştirilen sebzelerde aynı durumda çok duydum sabah hormonu basıp ertesi gün hasat yapanları. özellikle salatalık kabak ve domateste yapılıyor bu olay.

Bitki ve sebzelerdeki tohumluk dediğimiz yani genetik niteliklerini içeren gen kodlarının bulunduğu çekirdekler tüm canlılar için çok önemlidir bu kodlardaki bozuk yapı yediğimizde bizim kodlarımızı da bozduğu için genetik olarak çok tehlikelidir. doğal yollar ile oluşan F1 kavramı farklı bir durum o kodlarda herhangi bir bozulma **** değişim söz konusu değildir. genetik değişime uğratılmış hibrit ürünlerin kod haritasında Domateslerde Balık genetiği ile yamalanmış kısımlar var pamuk ve mısırda Akrep genetiği ile yamalanmış kısımlar diğer türlerde de değişik hayvan genetikleri ile yamalanma söz konusudur.

Bu tarz genetik değişikliklere ihtiyacımız asla yoktur illada ihtiyacı olan gider genetik laboratuvarın da hangi genetik değişikliği istiyor ise kendi üzerinde denetip yaptırabilir. bir pisikopatın **** deli bilim adamının keyfi yerine gelsin diye ne idüğü belirsiz elleri ile yaptığı yanlış hatalı genetik kodlama sonucu oluşan DOĞA' ya aykırı canlılar asla kabullenilebilecek bir şey değildir.

Doğada bulunan hiç bir şekilde F1 değerinde olan ürün yoktur soyunu devam ettiremeyen doğanın kanunu bu başka türler melezler oluşabilir ama asla genetik yapısı insanlar tarafından değiştirildiği gibi olmaz.

Yaklaşık 10 çeşit sebze türü var elimde ilk yetiştirme aşamasına yok F1' imiş yok hormon muş hiç bildiğim kavramlar değildi tohumundan yetişir diyordum ama sonra gördüğüm durum ve aldığım sonuçlar rezaletti. Pembe domates ektim hibrit tür ilk hasatta pembe verdi son hasatta siyah domates verdi iğrenç bir tadı vardı. hibrit tür bibber ektim ilk sene iyiydi 2. sene şekli şemali bozuk Çernobilde ki bitkilerin meyvesi gibi bozuk ürün verdi bu durumu görünce direk söktüm zaten. şu anda elimde bulunan hibritlenmemiş türler ile gayet mutluyum her sene dikip tohumunu alıyorum ve ne saçma sapan ürün veriyor ne de şekli şemali bozuk tadı olmayan ürün çıkmıyor. Bu arada hibrit kırmızı domateste diktim onlarda da iğrenç bir balıksı koku vardı her kestim de yapraklarını ellediğimde çıkan kokusu da mide bulandırıcıydı şimdiki yerli türlerin kokusu mükemmel yerken insanın iştahını açıyor.

yerli iyi cin bir üründen gayet iyi ürün elde edilebilmektedir doğru şartlar altında haziran ayı 20 si itibari ile yerel türden elde ettiğimin kanıtını resimli olarak eklerim tuta sorunu yaşamazsam inşallah geçen sene tuta yüzünden % 70' ini kaybettim ürünlerin.

İşin özü insan eli ile yapılmış tüm genetik müdahale ve operasyonlara karşıyım karşı olduğum gibi DOĞA' ya aykırı olan hiç bir canlı canlı türevinin yaşamasına imkan tanınmamalı kanaatindeyim kendim ister katılan olur ister olmaz şahsi görüşüm budur.

Fatih_Soydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön