View Single Post
Eski 04-05-2016, 16:32   #84
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kon4224 Mesajı Göster
Selamlar,

Bende Çeşme ilçesi Germiyan köyünde 150 m2 bir ev yaptırıyorum. Her şey yasal olarak yapıldı. İzin süreci yaklaşık 1 sene sürdü. (Acele edilmeden) Altıda 150 m2 bodrum. Radye temel atıldı. Bodrum duvarları perde beton. Tavanlar asmolen. Dış duvarlar BİMS ile örüldü. Zemin ve bodrum duvarları ısı ve nem yalıtımı yapıldı. Ayrıca yerden ısıtma ve soğutma sistemi ile ısı pompası için bir firma ile anlaşıldı. Buradan Sayın MeyveliTepe'ye verdiği desteklerden ötürü tekrar teşekkür ederim.

Şu anda kabası bitti. 17.5 ton demir ve 200 m3 C30 beton kullanıldı. Bakalım daha neler gidecek. Evdeki hesap çarşıya kesinlikle uymuyor. Şu anda hesaplar %25 civarında şaştı. Ama bu işin sonu yok. Her bütçeye göre bir inşaat maliyeti ortaya çıkıyor. Önemli olan dönüşü olmayan kısımların doğru bir şekilde yapılması. İleride keşke denilmemesi.

Uygun bir zamanda resimlerden yüklemeye çalışacağım. Herkese iyi günler dilerim.
Sn. kon4224 , Dediğiniz gibi evdeki hesap pazara uymuyor. O yüzden hemen bitiremeyeceğim. Bu sene için planım kaba inşaat. Bodrum istedim ama yapamadım. maliyeti ve m2 yi baya etkileyen bir faktör. Onun yerine 2. katı çıktım.

Ayrıca c30 u sadece temelin altında kullandık. perdeler, subasman c20 kullanıldı. şu var ki biraz fiyatta pahalı ama c30 müthiş sağlam bir beton. Şimdiden allah kolaylık versin. Umarım sağ salim bitirir ve yerleşirsiniz.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön