View Single Post
Eski 29-04-2016, 11:36   #189
DoganGLC
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-04-2016
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Ticari üretiyorsanız hem pahalıya gelir hem de bakteriyel kontaminasyon riskini arttırdığı söyleniyor. Evde hobi amaçlı yapıyorsanız ezmek yerine 1 gün suda bekletip sonra da taneler dağılmayacak kadar kaynatıp ekleyebilirsiniz. Taneler parçalandığında bakteriyel kontaminasyonu hızlandırıyormuş.
Cevap için teşekkürler. Evin bahçesinde odunluk gibi bir yer vardı (betonarme ve 1 ufak penceri kapısındada havalandırma aynı zamanda hava sirkülasyonu için geniş bir bacası var) şuan boşaldı kireçledim temizledim. Sadece hobi amaçlı ilk defa deneyecem. Miseller dün geldi. Bu sabahta 1 parça 20m çapında yaklaşık 80cm civarı bir kavak kütüğü buldum (daha dış kabukları üzerinde taze) Birazdanda gidip saman arayacam. Dediğiniz gibi bakteri sorunu varsa buğday yerine kepekte alırım, bakalım nasıl olacak çok merak ediyorum.

DoganGLC Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön