View Single Post
Eski 24-04-2016, 08:08   #1437
loveforlife
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Bursa toplantısını organize edeli iki yıl oluyor. O toplantı sonrasında öyle bir dost kazandım ki, sormayın... İyi ki tanımışım dediğim, gönlü zengin, özü sözü bir, paylaşmayı çok seven harika bir aile... Sevgili Alys (ki artık benim her zor zamanımda yetişeceğini bildiğim ağabeyim), eşi Sevgili Aysel Ablam ve vatana hayırlı birer evlat olsun diye canla başla uğraştıkları harika iki evlat...

Bursa toplantı başlığına geleceklerini yazdıklarında amaryllis soğanı ve kasımpatı getireceklerini belirtmişlerdi. Tabii biz henüz tanışmıyoruz. Elleri kollarının o kadar dolu geleceğini tahmin bile etmezdik. Kendi üretimi olan çiçek soğanları ve kasımpatlarıyla herkesi sevindirmişlerdi o gün. Ben de organizatör olarak sadece onun bitkilerinin paylaşıldığını duydum. Sonrasında kendisiyle mesajlaştık. Ben bir şey alamadım diye çok üzülünce bir gün çıkıp bize geldi eşi ile beraber Sevgili Alys. Ama ne geliş! Elleri kolları dolu. Sonrasında ben onlara gittim. Evinin her yerini üretime ayırmış. Çok özel türlerin bile üretimini o kadar profesyonelce yapıyor ve bilinçli olduğunu belli ediyor olmasıyla hayran bıraktı beni.

Biriyle seyahat edersen onu daha iyi tanırsın derler ya, defalarca Yalova'ya giderken beni de aldılar yanlarına, iyice tanıdım, yüreklerinin nasıl güzel olduğunu iyiden iyiye anladım. Onlar için paranın her şey demek olmadığını, dostluğun ön planda olduğunu öyle iyi biliyorum ki! Ekmeklerini yedim, çaylarını içtim. Yeri geldi bir simidi paylaştık, yeri geldi en ala yemeği yedik. Ama hepsinde dostluk lezzeti eklenmişti, lezzeti ayrıydı bize. Kolumda serum hastanede yatarken başımda bekledi benim onlar. Ailemden bile kimse yoktu oysa...

Benim aracılığımla benim başka dostlarımla da dostlukları başladı. Hep ticaretin önünde, dostluk, saygı, sevgi oldu onlar için. Biliyorum ki benim aracılığımla tanıştığı diğer tüm dostlarım da aynı benim gibi onun bu naif kişiliğini çok sevdi.

Bitkilerimle ilgili ne zaman bir soru takılsa aklıma, bir telefon kadar yakındı bana. sahip olduğum bitkilere bakınca, neredeyse yarısının Sevgili Alys'den gelmiş olduğunu görüyorum. Çok da minnettarım kendisine. Ondan gelip de başarılı olamadığım bitki yok. Zaten her sattığı bitkinin de sonuna kadar ardında.

Neden bu kadar iyi niyetli insanları çekemezler diye sormadan edemiyorum. Onun amaryllisbahçesi nde sağlamadığı avantajları sitemizde sağlıyor olması bile sitemize duyduğu vefa borcundan. Evlatlarının eğitimine katkı sağlamak amaçlı yaptığı bu satışlarda gösterdiği iyi niyeti farklı göstermeye çalışarak onu yıpratanları esefle kınıyorum. Nedir sizdeki bu para hırsı? O sizinle mücadele etmekten usanıp siteye girmezse siz mi kazanırsınız yoksa sitede onun yaptığı satışlardan ve verdiği bilgilerden faydalanan insanlar mı kaybeder?

Sözün özü; ALYS dosttur, ağabeydir, çok zengindir yüreği, eli her daim açıktır, paylaşımcıdır... Satın aldım, hediye etti... Hepsi son derece sağlıklı!!! İlgililere ithaf olunur!

Oxalis Adenophylla (Silver Shamrock) beni kendine hayran etti. Soğuklara dayanıklı bir tür olması da cabası.
Name:  13015275_10153781158508143_7468806295175198826_n.jpg
Views: 467
Size:  68.2 KB
Name:  20160419_183844.jpg
Views: 434
Size:  64.4 KB

Hyacinthoides hispanica 'Miss World' ilginç bir soğanlı. Sümbüle benziyor ama sümbül değil. Güzel kokuyor...
Name:  20160421_195354.jpg
Views: 415
Size:  28.6 KB

Amaryllisler çiçek sapı çıkarıyor...
Name:  IMG_7399.jpg
Views: 425
Size:  52.8 KB

Hosta kocaman oldu bile.
Name:  20160422_161621.jpg
Views: 418
Size:  59.5 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön