View Single Post
Eski 22-04-2016, 15:19   #3
EAkpınar
Ağaç Dostu
 
EAkpınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
Çocuklarımıza her zaman sağlıklı yiyecekler yedirmeye uğraşırız. Dışarda gördükleri rengarenk pastalar şekerlemeler onları daha çok cezbeder. Onlara evde de rengarenk kekler, muhallebiler, kurabiyeler, makarnalar yapabiliriz

EVDE GIDA BOYASI
Kırmızı ve pembe: pancar
Yeşil: Ispanak
Sarı veya turuncu: Havuç
Siyah: Siyah havuç
Mavi ve Mor: Kırmızı lahana

Kullanacağınız sebzeyi parçalara bölün. Parçaladığınız sebzeleri bir tencereye koyarak üzerini kapatacak şekilde su ekleyip orta ateşte haşlayınSebze haşlanınca (çatal batırarak kontrol edin) çatalınız ile ezin ve suda istediğiniz rengi elde edene kadar haşlamaya devam edin. Ardından, bir süzgeç veya tülbent yardımıyla parçaları sudan ayrıştırın. Elde ettiğiniz gıda boyasını hava almayan bir kavanozda buzdolabında 1,5-2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz de buz kalıplarına dökerek muhafaza edebilirsiniz.
Birkaç ipucu vermek gerekirse; Mavi ve mor için: Kırmızı lahanayı suyu kıpkırmızı olana dek haşlarsanız mor elde edersiniz. Eğer mavi elde etmek istiyorsanız, su kıpkırmızı olduktan sonra içine yavaşça ve dikkatlice kabartma tozu atarak karıştırın
Kırmızı ve pembe için: Kırmızı rengi elde etmek için haşladığınız pancarın içine yine aynı şekilde kabartma tozu ekleyin
Eğer hazırlayacağınız gıda boyalarını şekerli bir yiyecekte kullanacaksınız sebzenizin içine şeker ilave etmeniz daha uygun olacaktır. Böylece şekerli olduğu için asla sebzelerin tadı gelmeyecek ve her türlü krema veya süslemede kullanabileceksiniz.
Gıda boyalarını yaparken içine şeker koymadığınız takdirde tuzlu tariflerde de kullanabileceğiniz bir boya elde etmiş olursunuz.

Eklenen Resimler
 
EAkpınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön