View Single Post
Eski 21-04-2016, 13:35   #20
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Reis,

Bahçede geliştirmeniz çok iyi fikir böylece dalları istenilen kalınlıkta yapmanız daha kolaylaşır. Altına yuvarlak düz bir kayrak taşı, mermer gibi birşey koyup kökü yataya yönlendirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Yuvarlak mermer mermercilerden ucuza temin edilebiliyor, evye için kesip çıkarıyorlar.

Karaağaç çeliklerini bahçede geliştiriyorum, kökü kuvvetlenince suyu da bol bulurlarsa çok hızlı gelişiyorlar öyle ki 1-1,5 ayda bir uğradığımda dal kalınlıkları için çok geç kalmış oluyorum(tabi benimkiler ince).

Bahçede geliştirecekseniz dal kalınlığı daha kalın tutulabileceğinden bir başka önerim olabilir, fırsat bulunca kabaca çizerim.

Y şeklinde oluşu sizin için avantaj çünkü daha az yara iyileştirecek demektir o nedenle ağaçta kendiliğinden kuruma olmazsa tüm yaraları iyileştirmeye çalışmanızı önereceğim.

Kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi reis5534 Mesajı Göster
Sayın Sağol çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Çizerek gösterdiğiniz şekil gerçekten güzel olmuş. Bende sizin söylediğiniz gibi sürgünlerin çıkmasını bekleyeceğim. Bu sene fazla işlem yapamayacağım gibi gözüküyor. Ama 2017 yılında adayımın kök siteminin güçleneceğini düşünerek direk bahçeye dikmeyi planlıyorum. Bu kalınlıkta bir aday için toprakta daha hızlı bir şekilde yol alacağımı düşünüyorum. Bu adayımı sürekli güncel tutmaya çalışacağım.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön