Japon Akçaağaç (Acer Palmatum) ve Japon Kirazı tohumu çimlendirmek istiyorum.
Tohum paketinin üzerinde yazan direktifler;
1) 24 saat süresince tohumu suda bekletin.
2) Daha sonra 1 ile 8 derece arasında 3-4 ay boyunca nemli olarak tutun.
Tohumları buzdolabına koyacağım, nemli tutmak için ne yapmalıyım.
Uzun süre nemli kalması için peçeteye mi sarmalıyım, yoksa altına ve üstüne sünger mi koyup nemlendireyim?
Sorum;
1) buzdolabında uzun süre nemli kalması için nasıl bir yöntem izlenmeli
2) ne kadar sürede bir nemlendirilmeli
3) nemlendirmeden kasıt tam olarak nedir? Mesela peçeteye sardığımızı farzedersek, çok hafif 1-2 fısfıs mı yapılmalı, yoksa peçete iyice ıslatılmalı mı? Net olması açısından şukadar peçeteye şukaradar mg su örneği verebilirmisiniz.
teşekkürler...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard
Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler
şimdi bu konuda kafam karışık
bazıları suda bazıları toprakta
çekirdekten tohumdan bir sürüsü var
mesela ben şeftali, elma, zeytin, limon çekirdeklerini torbaların içine toprak doldurarak ektim, torbaların altından bir kaç delik açtım
sadece limon çekirdeklerinden biri filizlendi (ya da çimlendi)
o da şimdi kurudu gibi (canlanır mı ya)
tabi anıt ağaç olmalarını beklemiyorum ama bir ışık görsem
şu çim konusunu benim gibi halktan kişilere anlatabilir misiniz?
|