View Single Post
Eski 17-04-2016, 22:03   #484
dataminers
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 16-11-2015
Şehir: Antalya
Mesajlar: 9
soğuk katlama

Japon Akçaağaç (Acer Palmatum) ve Japon Kirazı tohumu çimlendirmek istiyorum.

Tohum paketinin üzerinde yazan direktifler;

1) 24 saat süresince tohumu suda bekletin.

2) Daha sonra 1 ile 8 derece arasında 3-4 ay boyunca nemli olarak tutun.


Tohumları buzdolabına koyacağım, nemli tutmak için ne yapmalıyım.

Uzun süre nemli kalması için peçeteye mi sarmalıyım, yoksa altına ve üstüne sünger mi koyup nemlendireyim?

Sorum;
1) buzdolabında uzun süre nemli kalması için nasıl bir yöntem izlenmeli

2) ne kadar sürede bir nemlendirilmeli

3) nemlendirmeden kasıt tam olarak nedir? Mesela peçeteye sardığımızı farzedersek, çok hafif 1-2 fısfıs mı yapılmalı, yoksa peçete iyice ıslatılmalı mı? Net olması açısından şukadar peçeteye şukaradar mg su örneği verebilirmisiniz.

teşekkürler...






Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi backyard Mesajı Göster
Tohumdan üretme hakkında ayrıntılı bilgiler


şimdi bu konuda kafam karışık
bazıları suda bazıları toprakta
çekirdekten tohumdan bir sürüsü var

mesela ben şeftali, elma, zeytin, limon çekirdeklerini torbaların içine toprak doldurarak ektim, torbaların altından bir kaç delik açtım

sadece limon çekirdeklerinden biri filizlendi (ya da çimlendi)
o da şimdi kurudu gibi (canlanır mı ya)

tabi anıt ağaç olmalarını beklemiyorum ama bir ışık görsem

şu çim konusunu benim gibi halktan kişilere anlatabilir misiniz?

dataminers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön