Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 22-08-2007, 20:18   #30
Müjgan
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Ben de bu hafta hayatımda ilk kez tarhana yapmayı deneyeceğim. Manisa'dan kargo ile tarhana otu gelecek. Annemden tarifesini de aldım.

1 kg kuru soğan
1 kg süzme yoğurt
Yarım demet tarhana otu
2 kg kırmızı biber
2 kg domates
Bunlar kaynatılacak, soğuyunca kabukları olanlar kabuklarından kurtarılacaklar. Yeteri kadar un ile iyice yoğurulduktan sonra, fermantasyon için beklemeye alınacak. Her gün yoğurulma işi tekrarlanacak. Bu işlem 9 gün sürecek. Fermentasyon işlemi bittiğinde hamur tatlı ve yenebilir bir hale gelecek. Hamur minik, yassı parçalara ayırılıp kurutulacak, elle ovup elekten geçirmek istenirse hamur tavını aldığı zaman bu işlem yapılacak. Eğer robotta halledilmesi istenirse, biraz daha kurutulacak ki robota hamurlar yapışmasınlar...

Robottan çekildikten sonra da iyice kuruması için gölge bir yerde kurutulacak. Cam kavanozlarda ışık almayan yerde saklanacak.

Eğer becerebilirsem tarhana yapmak budur .

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön