View Single Post
Eski 01-04-2016, 13:35   #42
mmanager
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-10-2011
Şehir: ADANA
Mesajlar: 670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi burakhm Mesajı Göster
Merhaba kaktüs severler. Kaktüslere sanırım besin vermenin zamanı şu aralar. ama internette bilgi fazlalığından kaktüslere ne gibi bir gübre vereceğimi kararlaştıramadım. bilgi fazlalığı kafa karıştırıyor. deneyiminizden ve tecrubelerinizden yararlanmak istiyorum.

Kaktüslerim çiçeklenmede sorun yaşıyor. 200 adet kaktüsten sadece 5'i çiçeklenmiş durumda. kışın susuz ve ilgisiz kaldılar. çiçeklenmemeri için bir sebep göremiyorum. sanırım ek takviye gerekiyor artık.

Kaktüslere ve sukulentlere hangi marka gübre vermemi önerirsiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba burakhm öncelikle kaktüsleri uyutmanız ve kış boyunca su vermemenız gerekiyordu.Bu zaman zarfında soğuklama yapmak için 10-12 derece sıcaklığı olan bir ortamda bulundurmanız gerekiyor.Sonra uyandırmak için az miktar su vermeniz lazım bir kaç gün sonra normal miktarda suya geçebilirsiniz.Baharla birlikte kaktüsler için olan sıvı gübreden vermeniz gerekiyor.Yani azot oranı çok düşük ,fosfor oranı daha fazla potasyum oranı en fazla olmalıdır.Tabi aydınlık ve güneş ışığının bol olduğu bir yere taşımanız da gerekir. 200 tane kaktüsünüz varmış acaba hepsi aynı çeşit mi merak ettim doğrusu .Çünkü kaktüs ve sukkulentde olsalar,hepsi aynı zamanda açmıyorlar.Mart ayından eylül ekime kadar değişik değişik zamanlarda devam ediyorlar.Mesela benim bir kaktüsüm hava sıcak olunca şubatta açmaya başlamıştı.Balkonda ve açık havada olduğu halde.Bir de bazı kaktüs çeşitleri küçük olsa bile açarken bazıları ise uzun yıllar sonra açıyorlar ya da çok büyümüş olmaları gerekiyor.Eğer echina cinsi kaktüsünüz varsa daha çoook beklemeniz gerekir.

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön