View Single Post
Eski 29-03-2016, 12:09   #51
Meryem KURT
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-03-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1
Kerpiç Ev yasal izin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi futuuu Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. Kerpiç ev konusu benim çok ilgimi çekmekte zira önümüzdeki bir kaç ay içerisinde bir arsa alıp buraya kerpiç bir ev inşa etmeyi düşünüyorum fakat benim gibi şehir çocuklarının kerpiç ustalarına ulaşması oldukça zor. Bu yüzden bu işi yapan - yapmış tanıdıklarınız varsa beni yönlendirmenizi isterim. Şu anda malzeme için fiyat alıp kabaca bir maliyet çıkarma aşamasındayım. Herkese saygı ve sevgilerimle.
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. İlerleyen zamanlarda Bursa'nın güzel köylerinden birinde bir yer alıp ev yapma hayalimiz var, eşimle. Ancak ben kerpiç bina istiyorum. Eşimse prefabrik. Türkiye'nin neresinde olursa olsun bence kerpiç bina yapılabilir. Bulunduğun bölgenin şartlarına göre evi tasarlamak ve yapmak yeterli olur. Bir de her yıl ya da 2-3 sene de bir bakımını yapmak gerekiyor. Eşim Konya'lı ve köylerindeki evlerin tamamı kerpiçten (yeniler hariç). Oraları gördükten sonra kerpiç evlere merak saldım. Üztelik dünyadaki örneklerini de araştırıyorum; ancak yerli evler konusunda pek de bir şey malesef.

30-40 bin TL kerpiç bir bina için aslında fazla bir maliyet değil. Zaten en az 20 bin TL si Temel için gidiyor. Normal betonarme ve prefabrik evlerde de 20 bin TL temel parası veriyorsun zaten...

Sanırım biraz fazla uzattım... Esas sormak istediğim Kerpiç bina için yasal izin alınabilir mi? Bir de Türkiye'de modern kerpiç bina yapan bir fima ya da usta yok mu? Bulamadım da!

Meryem KURT Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön