View Single Post
Eski 23-03-2016, 19:01   #3315
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn. Aydemir Aydin

Solucan bolumundeki mesajima begeni atmissiniz.

Serbest tavuk yetistiriciligi bana cok cazip geliyor. Ancak kesime ulasma suresinin uzunlugu ve olusabilecek yem maliyeti toplam maliyeti etkiliyor.

Tavuklari ekilecek nane, yonca gibi yesillikler ile besleyebilmek hem dogal olarak hastaliklardan koruyor hem bir miktar yem tasarrufu sagliyor.

Orada bahsedilen solucanla belemek bence masrafli, sizde solucan varsa zaten para ediyor, tavuga vermenin cazipligi yok.

Disarida teyistirilen ve ucuza malolan salyangozu tavuklarin yedigini internette gordum. Bunlari ulkemizde yetistirince pazari yok. Ihracat bahsi tamamen dedikody inanin, toplama salyangoz okadar ucuz ki ureten satamaz bile.

15-20 metrekare yerde onbinlercesini surekli ( tekrarlayab sekilde ) yetistirmek mumkun. Eldeki iri olanlar damizlik olup surekli yumurtluyor, yedikleri marul yapragi, yonca ve tatli kabagi gibi seyler. Fazla beslemeye gerek yok bir aylik kadar olunca aksamdan yonca ekili yere birakip sabah tavuklari oraya salsaniz yeter. Internetten gordugum kadariyla belli bir protein sagladigindan yem tasarrufu oluyor, yem dogal oluyor tavuklar gercekten dolasip topladigindan rahat ( stressiz ) oluyor...

Evi icin bahcede amator tavuk yetistirenler birkac kase icerisinde birayi bahceye aksam biraksalar sabaha etrafta nekadar salyangoz varsa toplaniyor, az sayida tavuk icin yetistirmeye bile gerek yok.
Size yakin olarak yalova`da uretim ciftligi de var, google aramaya " yalova salyongoz ciftlik " yazin cikiyor.
Sizin dusuncenizi bilmek isterim, ilgilenirseniz internetteki bazi bilgi ve videolari yollayabilirim.
Saglicakla kaliniz

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön