View Single Post
Eski 12-03-2016, 10:28   #382
Gardenias
Ağaç Dostu
 
Gardenias's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
Red face Barış Çiçeğine Çiçek Açtırmanın Sırrı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi narcu Mesajı Göster
Bende bu çiçekten var. İsmini uzun zamandır arıyor ve bulamıyordum. Önceleri yanlış bilgiyle toprağını kuru tutuyordum (az sulama). O zamanlar devamlı olarak 1 tane çiçeği açıyordu. Zamanla yaprakları bozulmaya başladı. Hastalık kaptı düşüncesiyle toprağını değiştirirken köklerini de kesmiştim. Ayrıca kökten üç bölüme ayırarak yeniden yeni toprakla saksılara diktim. Ayırdığım üç kökten bir tanesi hiç gelişmedi. Bir tanesi normal bir gelişme gösterdi. Esas ana kök iyi bir gelişme gösterdi. Ancak bu süreç içinde toprağının ıslak değil ama nemli tutulması gerektiğini ve sıksık yapraklarının su püskürtülerek ıslanması gerektiğini öğrenerek uyguladım. Normal aydınlık bir ortamda şu anda ve yaprakları çok güzel gelişiyor. Ancak yaptığım uygulamadan sonra hiç çiçek açmadı.
----------------------------------------------

Merhaba...Ben de Barış Çiçeği ile ilgili tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım sizlere faydalı olur...
Barış Çiçeğini çiçekçiden aldığınızda bol çiçeklerle doluydu.Oysa ki eve getirip o kadar özenle bakmanıza rağmen, bir türlü çiçek açmıyor, öyle değil mi?
Bunun nedeni ;Barış Çiçeği seralarda yetiştirilirken çeşitli maddeler ile muamele edilerek çiçek açtırıldığından; evde de aynı ortamı bulamadığından, ne kadar ihtimam gösterirseniz gösterin, çiçek açmıyor..
Bunları yaşadığım için sizleri çok iyi anlıyorum..Bu durumda 2 seçenek hasıl oluyor..
1- Çiçeğinizin serada maruz bırakıldıklarından kurtulması ve yeni ortamına uyum sağlaması için ,çok uzun bir süre,muhtemelen yıllarca, eliniz boş bekleyeceksiniz..Ki sonunda genelde insan, bitkinin çiçek açmamasına çok güceniyor ve hevesi kırılıyor..
2-Hiç üzülmeyin, herşeyin bir çaresi var...Ve şimdi çiçek açtırma sırrı:1 Litre suya 0,50 cc Gibberellic Asit karıştırın ve akşamları Barış Çiçeğinizi fısfıslayın.Bunu; ara ara yapın.Barış Çiçeğiniz sürekli çiçek açacaktır..

Herkese bol çiçekli güzel günler dilerim...

Gardenias Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön