View Single Post
Eski 11-03-2016, 19:10   #12935
Gardenias
Ağaç Dostu
 
Gardenias's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 237
AFRİKA MENEKŞELERİNE YOĞUN ÇİÇEK AÇTIRMANIN PÜF NOKTASI :

Merhaba...Ben de siteye yeni üye olanlardanım.Sizlerle de Afrika Menekşesi konusunda tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım yazdıklarımla sizlere faydalı olurum...

Afrika Menekşesine çiçek açtırmak çoook çoook, hem de çok kolay.

Bu yöntemle Afrika Menekşelerinizin çıldırmış gibi açtıklarınızı göreceksiniz.

.Ne yazık ki Antalya'nın yazı çok sıcak olduğundan,burada yazı atlatmaları çok mümkün olmuyor,en azından ben başaramıyorum.Kışın burada çok mutlular, ancak Antalya'da yazın Afrika Menekşelerini kaybediyoruz.Dolayısıyla artık Afrika Menekşesi almıyorum..Antalya yazının sıcağına dayanamadıklarından..Ama ;örneğin İstanbul gibi şehirlerde Afrika Menekşesi harika bir ev çiçeği..

Şimdi size birazdan Afrika Menekşelerinin harika ve çıldırmış gibi açmalarının sırrını vereceğim..Eğer sizler de benim gibi Afrika Menekşesini , sırf yaprağıyla değil de çiçekli olarak görmek isteyenlerdenseniz..

Evet, şimdi gelelim Afrika Menekşelerini çılgınca açtırmanın sırrına;

BİRİNCİ YÖNTEM: 1 Litre suya 0,25 veya 0,50 cc. Gibberellic Asit koyup ,Fısfısla Afrika Menekşesinin tamamını akşam fısfısladıktan sonra şeffaf bir poşeti çiçeğin hepsini kapsayacak ve hiç hava almayacak şekilse sarıp sarmalayıp,sabaha kadar, ya da daha da iyisi, 24 saat poşetle sarıp, sera ortamı gibi hava almadan bekletmek..Ve sonra poşetimizi açıyoruz..Afrika Menekşemiz en kısa sürede tomurcuklanıp çılgınca , dergilerin fotoğraflarında görüldüğü gibi, her yerinden açmaya başlayacaktır..(Elinde gibberellic asiti olmayanlar üzülmesin, sadece suyla fısfıs da yapsanız gene sonuç alınıyor.Ama gibberellic asitle olağanüstü çiçek açma gerçekleşiyor.)Tabii bu yöntemi bulana kadar sayısız yöntemler denedim.Ama en güzel ve hızlı sonuç alınanın bu yöntem olduğunu söyleyebilirim..

İKİNCİSİ:Bulaşık makinenizden, bulaşıkları yıkayıp hemen çıkardıktan sonra ,buharlı haldeyken, evdeki tüm Afrika Menekşelerini makineye ,sepetlerine doldurun ve makinenin kapağını kapatın, mevcut buharla bir kaç saat, hatta sabaha kadar kalsın menekşeleriniz..Sabaha hepsini yerlerine alırsınız..Afrika Menekşeleri buharı çok seviyorlar ve buharla muameleden sonra hızla tomurcuk oluşturup açıyorlar..

ÜÇÜNCÜSÜ:Bulaşık makinesi de yoksa, banyodan sonra banyo sıcak ve nemliyken menekşeleri banyoya taşıyıp birkaç saat orada bırakmanız..

DÖRDÜNCÜSÜ: Ayda 1 kez ,1 adet doğum kontrol hapını menekşenin toprağına koymanız.Ancak bu yöntemi çok tavsiye etmiyorum; çünkü menekşe hızla tomurcuklanıp açıyor ama bir müddet sonra menekşeyi kaybedebiliyorsunuz..

Herkese; güzel çiçekli Afrika Menekşeleriyle , güzel günler dilerim...


Düzenleyen Gardenias : 17-03-2016 saat 22:47 Neden: İMLA
Gardenias Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön