View Single Post
Eski 29-02-2016, 13:59   #34
northpower
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
arkadaşlar merhaba, ben eşim ve oğlumla yaşamak için bir dairede karar kıldık. Yakında yapımına başlanacak ve 8-9 ay sonra orada yaşamaya başlayacağız.

Babamla birlikte bir de arazi alıyoruz. Arazide tam karar kılamadık ama ilçe merkezine çok uzak değil. ana yola yaklaşık 2 ilçe merkezine de yaklaşık 4-5 km uzaklıkta yerler var.
3 dönüm ile 5 dönüm arasında farklı alternatifler var. Bir iki haftaya kadar yeri belirleyip alacağız.

Sonraki aşamada tarla bağ bahçe denilecek yere bir ev yapmamız gerekiyor. Evde annem ve babam sürekli yaşayacaklar. Köy yolu üzerinde olduğu için arazinin hemen önünden minibüs geçiyor. Ulaşım sıkıntısı yok.

ev yaklaşık 120-150 metrekare arası tek katlı. Belki yerden bir yarım metre yükseklikte olacak. arazi etrafını çevirip kenarları çam ve benzeri ağaçlarla ağaçlandırmayı düşünüyorum.
tabi ki iç kısımlara meyve ağaçları bolca olmak üzere birkaç çeşit ağaç olacak.

ayrıntılı planlama yapmadım henüz ama bu aşamada tek katlı müstakil ev için yardıma fikre ihtiyacım var. Maliyet olarak ne harcama yaparım?

lüks bir yapı olmayacak ama malzemeleri mümkün olduğunca kaliteli kullanacağız.
Yer - etrafı ve çatı izolasyonu olacak. eğer çok pahalı çıkmazsa yer kaynaklı ısı pompası düşünüyorum, yerde ısıtma şeklinde. Böyle bir ev yapma aşamasında nelere dikkat etmeliyim bana neye malolur?

daha önce iki inşaat yaptırdık. Biri istanbulda kendi binamız diğeri de edirne enez de yazlığımız. o yüzden ben çok olmasam da babam epeyce deneyimli. Usta idare etmek kontrol etmek kısmında pek sorunumuz yok. Onun dışındaki görüşlerinizi bekliyorum.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön