Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pin@r
Merhaba,
Benim bir sorum olacak. Bir kaç aydır sirke yapmaya uğraşıyorum ama başaramadım. Kombu mantarını sirke anası dediğimiz oluşuma benzettiğimden bir deneme yaptım ve üzümde denedim.Ufak bir parçayı ezdiğim üzümlerin içine attım. Üç hafta sonra üzerinde jelimsi tabakada oluşmaya başladı. Şimdi süzdüm ve jel gibi oluşmaya başlayan oluşumu da içine attım. Tadı bildiğimiz sirke oldukça da keskin. Aceba benim bu şekilde kombu mantarını kullanmamın bir zararı olabilir mi? Yaptığım bu sirke kullanılabilir mi? Bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa memnun olurum.
|
Birçok şekilde bende denemiştim mantarı. Kahveli, zencefilli, zerdeçallı olmuyor. En son bulduğum meyve çayları ile harika oluyor. Böğürtlen özellikle veya elma çayı ile birlikte çok güzel bir tadı oluyor. Yaklaşık 8 gün demlendikten sonra içiyorum, o zaman bile tadı güzel oluyor.
Bilginize