View Single Post
Eski 24-02-2016, 20:16   #448
akçabardak
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinbas Mesajı Göster
Sizin böcekler BURADA konuyu okursanız umarım bir çözüm bulursunuz.

Sayın @akçabardak; Böceklerden kurtulduktan sonra ağacın tamamına ilaç yapmak istemezseniz etkili bir insektisiti eski bir bez parçasına yedirerek ağacın beline bağlayınız bu uygulama topraktan ağaca tırmanmak isteyen ilaçla bağlantılı her türlü zararlıyı etkileyecektir.

Bez bağlama işini sonbaharda ilaçsız da yaparsanız kışın ilgili ağacın konukçuları kışı geçirmek üzere bez üzerinde toplanacaklar baharın böcekler harekete geçmeden havalar ısınmadan bezi alır ve yakarsınız topluca imha etmiş olursunuz.

Bez yerine ağacın orta çatal bölümüne kurumuş çalı çırpılardan bir iki demet yapıp yerleştirin konukçular kışı geçirmek üzere bu kurumuş çırpıları kullanacaklardır aynı şekilde havalar tam ısınmadan börtü böcek uyanmadan bu çalı çırpı bağını mangal tutuşturmak için yakarak mücadelenizi doğal yolla yapmış vede bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz.

Geçmiş olsun kolay gelsin.

Teşekkür ederim Sn. sinbas, dediğim gibi baştan sona o başlığı en kısa zamanda okuyacağım.

Gövdeye bez bağlama olayı iyi fikir, bu sene geçti artık kışa doğru inşallah uygularım, o böcek yığınlarını görünce mecburen zirai ilaç sıkmak zorunda kaldık, ilacı sıktığımızda ağaç daha uyanmamıştı, şu anda uyandı ve çiçek bile açtı.
Şeftalimiz epey yaşlı yaklaşık 20 yıllık bir geçmişi var, meyvası çok güzel sanırım Bursa yarma şeftalisi o yüzden kesmeye kıyamıyoruz.

Kuruyan dallarını kesiyoruz yeni dallar veriyor o da inatla ben daha gencim demek istiyor

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön