View Single Post
Eski 23-02-2016, 15:14   #11
olmez
Ağaç Dostu
 
olmez's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-08-2006
Şehir: Muğla
Mesajlar: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rencberdede Mesajı Göster
Filizlerin uzamalarına neden olan asıl etken ışık yetersizliği. Artık onlardan sağlıklı fide pek olmaz, yenilerini bol ışıklı bir ortama alın ya da yapay ışık takviyesi yapın.
Ben de öyle düşündüm Sn. rencberdede ama çimlendirdiğim ortam gördüğünüz gibi pencere önü ve sabah 08:30, akşam 17:30 arası devamlı olarak yaklaşık 100 adet floresanın yandığı bir ortam. Demek ki floresanı tercih etmiyorlar. Doğrudan pencereye doğru uzamışlar. Doğal ışığa yönlenmişler. Neyse ki bazılarının tohumları halen var elimde. Onları yeniden balkondaki serama ekeceğim. Olmayanlar için de bunlardan 1-2 tanesini kurtarıp tohum alabilecek kadar düzeltebilsem yetecek bu sene için.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Çok uzamış olanlar (resmin en solundakiler) dediğiniz gibi adam olacağa benzemiyor ancak diğerleri güneşe çıkınca toparlar diye tahmin ediyorum çünkü bizim komşunun domates tohumları da benzer akıbete uğramıştı.
Aynı kanıdayım Sn. TCM. Bakalım hayırlısı. En azından tohum sayfasını bu sene için en erken açan üye olarak diğer arkadaşların dikkat etmelerini sağlayabilirim belki de. Tecrübe oldu sonuçta.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yeşim müstecep Mesajı Göster
Sağlıkla büyüsünler Sayın olmez, hepimizin bitkilerinin büyümüş hallerini görmek icin sabırsızlanıyorum.
Teşekkür ederim Sn. yeşim müstecep.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön