View Single Post
Eski 20-08-2007, 12:09   #59
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Evet gerçi üzücü bir durum söz konusu ancak giden arkadaşın arkasından yazmış gibi olmıyayım da burda da ona bir iki şey yazıp bu konuya dikkatini çekmeye çalıştı isem de beni de pek kale almadığı gibi cevaplama gereği de duymadı.

Bu konuda Faruk bey de mesajlarından takip edebildiğim kadarı ile forumla beraber bu işi öğreniyordu. Başlarda Sasa türünü bilmeyen biri sonradan çok doğal sıradan bir bildik türmüş gibi yazması beni güvenirliği açısından biraz mualakta bıraktı.

Deneyimi nedir eğitimi nedir bilemiyorum kaç saksıda bambu yetiştirmiş kaç bahçeye dikmiş... ancak sanırım Bambu üretimi konusunda sorunları, avantajları veya dez avantajları konusunda sayın Todor daha deneyimli ve de asıl önemlisi (kendisi subjektif dese de bana göre tersi) çok objektif olması.

Faruk bey burda biraz tek yönlü yayımları bambu konusunun ekonomik gücün de abartarak lanse etmesi bire bir nerde ise tercüme etmesi, belki bir nebze anlaşılır (hatta bazılarımız da faruk beyin yine göz ardı ettiği gibi birden fazla yabancı dil bilebiliyorlar, hatta uzun süre yurt dışında sadece ikamet etmeyip bu ve benzeri konularda eğitim almış da olabiliyorlar bu tür bir eğitim olanağı sadece ona sunulmamış) bu konuda da olduğu gibi forumu da kendi tekelinde götürüp biraz aykırı seslerde veya muhalefete karşı sert bir tavır sergilemesinin nedeninin anlıyamıyordum.

Bunları bu güne kadar yazmamamın sebebi ise... aman alınır aman çekip gider aman lafı tersden anlıyor zaten gücenir mi üzülür mü? diye gibi düşüncelerimdendi.

Ancak görüyorum ki Artık sizi üzmiyeceğim gibi basit bir cümle ile forumu terk edebiliyorlar... bu kadar sıkıda bu tepkiyi veren çiftçinin ekiminde dikiminde ciddi sorunlar sorumluluklar çıkarsa da ne yapardı bilemiyorum. Madem bu konuya inanmış biraz da bu konu için göğüs gerebilseydi, değdiğine inanıyordu ise muhalefetle savaşaydı.

Yurt dışındaki sadece taraflı veya işine geldiği yayınlardan bahsetmeseydi.
kendi yeni sitesinde şimdi istediği gibi at koşturabilir
yalnız benim asıl üzüldüğüm burdan bir kaç kişinin adeta Faruk beyin müridi misali bire bir güvenip bire bir de körü körüne ondan gelecek cevaplara göre yönleneceği, hatta tarlasını hazırlayıp moso tohumu beklemede olan çiftçilerimizin oluşudur.

Ekonomik getiri derken biz bu doğayı satamayız. bu ilkelerimize ters düşer. Hem hiçbir yan etkisi veya zararlı yönü yokmuş gibi göğün mavisinin sözünü veren, iş sarpa sardığında sayın malinanın da dediği gibi kusura bakmayın özür dilerim bu konuyu atlamışım mı diyecek.

Yassah'çı zihniyet derken elbeteki bazı yasaklar gereksiz gibi gelebilir belki de ilk etapta preventif amaçlıdır. Ancak şimdi burdan moso tohumları için yassahçı zihniyet diye basite indirgemek de abesle iştigal etmek demektir. Bu Legalize Cannabis diye slogan atan 1968 kuşağı gibi çocukçadır.

Bir ekelim yatalım bin alalım sloganları ile herşeyi toz pembe gösterip çiftçiye yününden tüyünden etinden postundan yumurtasından sütünden faydalanabileceği çabuk üreyen gelişen bir hayvanın sözünü vermek kolay.
Ancak almancada bir laf vardır. "Was wirkt, hat auch neben wirkungen" Yani etkisi olanın yan etkileri de vardır.

Saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön