View Single Post
Eski 20-02-2016, 16:43   #365
BilgeBaykuş
Yeni Üye
 
BilgeBaykuş's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 14
Çözemediğim kök problemi!

Merhaba arkadaşlar,

Orkidelerimde gerçekten neden olduğunu anlayamadığım bir kök problemi var. Durduk yere kökler kuruyor ve kaybediyorum orkidelerimi. Neden olduğunu da anlayamadım? Yerli-yabancı kaynaklardan, bu forumdan, başka sitelerden her yerden bakımıyla ilgili onlarca makale okumuşumdur, hemen hepsine dikkat ediyorum, sağlayamadığım bir gece esintisi var, onun da bu derece kötü etkileyeceğini düşünmüyorum. Pisliğin, yosunun, suyun içinde, havasız ortamda bakılan ne orkideler gördüm, hepsi de gayet güzel yaşıyordu, güçlü bitkiler sonuçta. Gerçekten kendi orkidelerimin niye böyle olduğuna anlam veremiyorum. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

http://www.yukleresim.com/images/201...346c804c4e.jpg


Yukarıda ki orkide( ve aynı durumda olan 3 diğer orkide) kocaman hava delikleri açılmış, pomza taşı karışımlı, drenaj katmanı olan şeffaf saksıda. Kısacası içi yosun olmuş, çürük kökler barındıran, havasız saksıda değil. Bakımı yapılmış halde.

http://www.yukleresim.com/images/201...9eabb153d9.jpg


Bu da geldiğinden beri hiç oynanmamış, hava deliği olmayan, pomzası, drenaj katmanı olmayan ve de en sağlıklı orkidem. Köklerde hiç bir sorun yok. Zaten işin garipleştiği nokta da bu. Çıldıracağım


Düzenleyen malina : 22-02-2016 saat 15:46 Neden: Fotoğraflar foruma yüklenmelidir.
BilgeBaykuş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön