Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KAPTANzst
Karogaki havasız ortamda durmaz. Bozulur. Ya asacaksınız ya da bez torbada saklamalısınız. Onu da iyi kuruduktan sonra.
|
Kurutulmuş hurma havasız ortamda durur, hem de senelerce, kıvamını ve lezzetini kaybetmeden. Esasında kurutulmuş hurmayı uzun süre saklamak için en pratik yol da havası tamamen alınmış ortamda saklamak.
Ağzı kapalı kavanoz havasız ortam anlamına gelmiyor. Kavanozdaki hava ve oda sıcaklığı küflenmeye sebep olur.
Hurmaları gün kurusu kayısı kıvamına geldiğinde askıdan almak gerekir. Geç kalınırsa sertleşir, erken toplanırsa içi sulu kalır. İçi sulu olanlar hemen yenebilir ama uzun süreli saklamazlar.
Vakum dışında saklama metodu olarak bez torbada veya askıda tutarsanız bir müddet sonra yenemeyecek kadar sertleşir.