View Single Post
Eski 12-02-2016, 22:00   #23
Resulgur
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sulukök Mesajı Göster
Aslında ilk tomurcuklar mevsim yaz da olsa pek meyve bağlamıyor ama, işgüzarlığım tuttu, haydi şu tomurcukları koruyayım dedim. Belki tutar, hocanın hesabı.

Hafta boyunca havalar iyi gidince beslemeyi artırdım. Günde üç kez 5er litre besin verdim. Güneş de kendini esirgemedi, 4 5 gün 6 7 saat güneş vardı. Sıcaklık zaten içeride 25 30. Geceleri 10 12. Bitkiler birkaç santim büyüdü. Biraz daha güçlenmişlerdir. Yine de soğukta yapacakları pek birşey yok, ona da ben yardımcı olayım dedim.

Sera yaparken elde kalan malzemeleri şöyle hemen üstüste çattım, 1 1.5 yüksekliğinde bir tünel dam yaptım. Maksat çok az ısıtma ile, çok kısıtlı bir yerde yüksekçe sıcaklık sağlamak. Aslında radyatörü yarımdan çeyreğe düşürdüm. Battaniyeler aynı. Gece dışarıda 1 dereceye kadar düştü, içerisi 11 derece. Sabah baktım 14 derece. "Kapıyı" açarken ılıklığı hissediyor zaten insan. Domatesler de mutlu görünüyorlar. Hava biraz ısınınca açıp havalandıracağım. Bu soğuk günleri böyle geçirirsek, havalar ısınınca çiçekler hemen meyveye durur diye umuyorum...
Sn. Sulukök çalışmalarınızı imrenerek takip ediyorum. Çok güzel işler çıkarıyorsunuz.

4. Resim hakkında bilgi verebilir misiniz ardiuno -sanırım- ile neler yapıyorsunuz? Sistem nasıl çalışıyor. [emoji4]

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön