View Single Post
Eski 12-02-2016, 09:26   #11
dongyul
Ağaç Dostu
 
dongyul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-02-2015
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Organik tarımla ilgili okuduğum bir kitapta yazar kesinlikle bu aletin çok başarılı olduğunu belirtiyor. Sebeplerine gelince normal viyollerde fideyi çıkarırken kökler zarar görebiliyor. Ayırıca içinde kökler dolandığı için büyümeyi olumsuz etkiliyebiliyor. Cocopeat viyoller içinde kolay kolay çözülmediğini onunda büyümeyi olumsuz büyüdüğünü belirtiyor. Ayrıca cocopeat viyoller ucuzda değil. Bunun avantajı köklerin serbest büyümesi ve toprağa dikim kolaylığı ancak ekim zamanını iyi ayarlamak gerekiyor.

Gördüğüm kadarıyla bunun en iyi üreticisi Ladbrooke diye bir İngiliz firması. 2 - 5 - 10 cm' lik küp yapan modeller var ve küçükleri büyük küplere aktarabiliyorsunuz. 10 cm' likler biraz pahalı ama diğerleri çok pahalı değil. Sonuçta iyi bakarsanız bu tür aletler evladiyelik. Ben getirteceğim ama 5 cm' liklerinden bulamadım. Bakalım takipteyim.
Evet sizin yorumunuzu görünce çok mutlu oldum... bende sizin gibi okumuş araştırmış birinin yazması gerçekten güzel oldu. (Diğer arkadaşlar yanlış anlamasın yanlış anlaşılmak istemem) Bende sizin okuduğunuz gibi bir kaç yazı okudum benimde çok hoşuma gitti ama fiyatları hiç ucuz değil.. Bende takipteyim bekliyorum alırsanız mutlaka banada bildirin ve her açıdan resimlerini bekliyorum ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön