View Single Post
Eski 10-02-2016, 12:33   #12
herkul
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 12-03-2014
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Ateş yanıklığı söz konusu olduğunda ilaçla tedavisi hiç kolay değil. Bahsettiğiniz sistemik bakırı bilmiyorum, kullanmadım. Yazıldığı gibi çalışıyorsa faydasının olması gerekir fakat yine de tek başına yeterli gelmesi zor. Budama, dezenfeksiyon ile birlikte entegre mücadele şeklinde davranmak gerekir diye düşünüyorum.

Ayrıca ağacın kendinin hastalıkla mücadele etmesini de sağlamak iyi olur. Bunun için harpin proteini içerikli bir aktivatör olarak messenger isimli ilacın ağaçların ateş yanıklığına karşı kendi mücadelesinde hayli etkili olduğunu bilimsel araştırmalardan okumuştum.
teşekkür ederim cevabınız için. Budama, dezenfekte gibi konularda çok titiz davranıyorum. ancak hastalık bahçeden uzaklaşmış değil. birkaç saat önce tavsiye i ilacın firma yetkilisiyle de görüştüm. Deveci armudunda ateş yanıklığı , cevizde ise kök çürüklüğünde başarılı olduklarını söyledi. Ancak sadece bakır kullanarak hastalığı sadece durdurduklarını , sizinde söylediğiniz gibi ağaçların tekrar gelişebilmesi için extra beslenmesi gerektiğini kendilerinin de bakırın aşağıda yazacağım gübreyle kullanıldığı takdirde gelişmenin de sağlanabileceğini belirttiler . Ürünü inceledim çok şaşırdım gerçekten. Ve gerçekten umutlandım. Ürünün açıklamalarına baktığımda tavsiye ettiğiniz messenger isimli ilacın etkilerine benzer açıklamalarının olduğunu gördüm. Ama bu gübre çok daha kapsamlı görünüyor. Ayrıca içeriği gizli yararlı mikroorganizmalardan falanda bahsedilmiş, ben çok anlamıyorum ama Siz ne dersiniz?

USAGRO® TRİ AZOTE 21™ :Şelat teknolojisi TETRAZONE + M 90

Etikette beyan olunan içerikler :w/w

Toplam Azot :21 %

Üre Azotu :12,4 %

Nitrat Azotu :4,3 %

Amonyum Azotu : 4,3 %



Diğer içerikler :w/w

Organik Madde (Plant extract) :25 %

Organik Karbon :13,66 %

Adjuant :3 %

Organik Asit :3 %

Organik Azot (Ürenin yarısı) :6,2 %

Yararlı bakterileri ve mikroorganizmalar :38.000 Kob/Unit.

Enzimler :40.000 FTU/Kg.

Toplam Humik + Fulvik Asit :13,96%

Serbest Aminoasitler :2 %

Mikro element (Fe, Zn,Mn,B,Cu) :0,8 %

Yoğunluk :1,29 gr/cm3

Ph :3,48

Ambalaj :5-20-220-1000

herkul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön