View Single Post
Eski 05-02-2016, 21:57   #39
Alper
Ağaç Dostu
 
Alper's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 237
baltık torfu kullanmadım okuduğum kadarıyla oldukça su tutucu ve drenajı yüksek yazılıyor satıcıları tarafından, büyük çaplı bir saksı değişimide yapmadım Afra'nın toprağını ve saksısını değiştirmiştim ilk geldiğinde göz kararı 3 birime ayırırsam 1,5 torf 1 dere kumu 0,5 te lava taşı(ince) karıştırdım suyu döktüğümde saksı altından çıkması uzun sürmüyor 17-18 günde bir suluyorum Afra için şuan iyi gidiyor bu karışım Bir yerde toprağı asidik yapmak için kahve telvesi ve çay eklenebileceğini okumuştum belki bir tatlı kaşığı bu çarşamba sularken eklerim.

Elimde bulunan Acer'de hala fidancıdan aldığım toprak var zamanında biraz eşelemiştim içinde büyük boy çakıllar ve ponza var saksının altındaki deliklerden onunda kökleri çıkmış durumda şimdiye kadar 2 kere suladım Afra'nn toprağına göre daha az drenajlı geldi bana belki oransal olarak toprak çoktur bilemiyorum.

Mugo Çamı'da hazır geldi henüz sulamadım.

Karışımları deneyenlerin tecrübeleri daha güvenilirdir. önceki mesajımda çok özenli olmaya gerek yok dememdeki amaç rastgele bir şey yapsakta olur demek değil yanlış anlaşılmasın akdama vb. pahalı ürünler bence bu aşamada çok lazım değil ağaçlarımıza az masraflı malzemeler kullanmak daha akıllıca 3-4 bileşenin oranlarıyla oynayarak ister su tutucu ister drenajlı karışımlar elde etmek mümkün

Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön