View Single Post
Eski 02-02-2016, 22:15   #32
tugrulalp
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 10-12-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 47
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sn Tugrulalp Sizinle birebir aynı durumdayım. O yüzden sanırım bol bol sayfanıza yazacağım.

Öncelikle bir kaç sorum olacaktı.
1. İmarlı arsada bahçe suyu nasıl alınıyor.(İnşaat izni olmadan) Prosedür hakkında bilginiz varmı ? Çünkü ben 3 tonluk depo koydum ve her seferinde 50 tl ye taşıma suyla doldurttum ama kuraklıkdan çoğu sebzem kurudu. Eğer böyle bir imkan varsa benim için çok büyük kolaylık olur.

2.Bahçenizin tüm çevresini leylandi veya türevi ile çevirseniz meyve ve sebzeleriniz yeterli güneş alabilir mi ?

3. İmarı arsada komşu arsaya en fazla 3 mt yaklaşılabiliyor diye bliyordum . Siz 5 mt yazmışsınız. Belediyeler arası fark mı var acaba ?
Merhaba Sn. saleri, inşallah ikimiz için de güzel bir süreç olur. Bu süreçte öğrendiğim ne varsa paylaşmaya çalışacağım. Umarım faydası olur.

1. Bahçenizde herhangi bir yapı olmasa bile "Çevre Sulama Suyu Aboneliği" şeklinde bir abonelik türü mevcut. Bunun şartları ise, imarlı arsalar için arsanın 150 m2'den büyük olması ve her 40 m2 için bir ağaç dikili olması. (Benim 1218m2/40=30 adet ağaç dikmem gerekiyor.) ayrıca bu su, evlere bağlanan suyla aynı fakat atık su ve çevre tem. vergisi alınmadığı için biraz daha ucuz oluyor. Ancak bu söylediğim KOSKİ için geçerli SASKİ de durum aynı mı bilmiyorum açıkçası gidip görüşmeniz bence iyi olacaktır ya da telefonla sorun böyle bir abonelik türü olup olmadığını.

2.Bu soruyu ben de önceki mesajlarımda tecrübeli arkadaşlara sordum. Henüz açıklayıcı bir cevap alamadım. Güneşlenme süresi açısından evet etkileyecek ancak benim merak ettiğim güneşin sabah ve akşam saatlerinde gölge etkili olacaktır fakat diğer saatlerde güneşin açısından dolayı leylandilerin gölge boyları çok uzun olmayacak, aldığı bu güneş meyveler için yeterli olur mu, ne kadar zararı ya da faydası olacak ben de bilemiyorum, bu yakında bir ziraat mühendisi arkadaşa toprak tahlili yaptırmaya gideceğim ona da bunu danışacağım. Sizinle de paylaşırım öğrenince.

3. Evet, sadece belediyeler arası fark değil ada parsel arasında hatta aynı arsanın komşu parsel durumuna göre cephelerinde bile fark oluşur. Tamamen arsanıza özgü bir durumdur bu. Örneğin benim arsamın bulunduğu adada tüm cephelerde 5 m iken karşı adadaki parsellerde 3 m olabiliyor veya parselinizin yola cephe olan kısmında 5 m yan cepheler de 3m olabiliyor. Belediyenize gidip-imar çapıydı sanırım-bu belgeyi alırsanız tüm bilgiler orada yazıyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu, sağlıcakla kalın...

tugrulalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön