View Single Post
Eski 01-02-2016, 17:37   #51
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi prologue Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar, Forumda yeniyim. Annem teras için asma istiyor ama üzüme çok fazla arı böcek vs gelip terasta bizi rahatsız eder mi diye düşünüyor. Ayrıca sarmalık yaprak olarak da kullanacak. İstanbul için naısl bir çeşit önerirsiniz? Sinek arı bizi rahatsız eder mi yazları? Ya da meyve vermeyen kaliteli yaprak veren bir tür mü önerirsiniz?
Sn. prologue;

Asma yapraklarından böcek arı vs. geldiğini ben görmedim. Sarmalık yaprak olarak kullanılacak asma yaprağı çekirdeksiz beyaz üzüm (sultaniye üzüm ) veya bir tür büyük ve ince yapraklı amerikan asmasının yaprakları kullanılabiliyor. Bunların dışında da hem üzüm veren hem de yaprakları kullanılabilen asmalar var. Bir kısmının yapraklarının alt kısmlarında tüyümsü kadife gibi oluşumlar olduğu için bazı kişiler beğenmeyebiliyor.

Çekirdeksiz beyaz üzüm dikerseniz onu uzun budamanız durumunda ancak üzüm almanız mümkün olur. Yaprağı için yetiştirilen amerikan asma anacı hepsinden daha fazla gelişen ince ve yaprakları bütün olan biraz kararsa da en fazla hanımların beğendiği bir tür. Yaz gelince yaprak durumunu ekleyeceğim.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön