View Single Post
Eski 27-01-2016, 13:38   #8
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ Sinbas; 950 XL gibi windows işletime sahip telefonların en kötü tarafı uygulamaların yeterli olmaması, mesela her bankanın mobil uygulaması yok, işbankası, finansbank var bildiğim ve benim kullandığım, hepsiburada, migrosclub gibi sitelerin mobil uygulamaları yok. Facebook taki oyunların pek çoğu yok (hanımla kelimelik oynarız misal, o android telefonuyla mobil olarak oynayabiliyor ancak ben windows telefonumla oynayamıyorum), kızım resim işleme programı olan retrikanın olmamasından şikayetçi. Windows işletim sistemlerinin iyi tarafları ise oldukça stabil olmaları, android telefonlar gibi sık sık donma sorunu yaşamazsınız ve en güzel tarafı word excell gibi office programları kullanıyorsanız ve ev bilgisayarına sık ihtiyaç duyuyorsanız bu bilgisayarlarla bağlantı kurabilir, office programlarını telefon üzerinden dahi kullanabilirsiniz.

Android telefonlarda ise üsttekinin tersini düşünebilirsiniz. Yani stabilitesi azdır ancak her yeni uygulama önce android telefonlar için çıkar yaygın kullanıldığı için. Üstte yazıya ilave; windows telefonlar muadillerine göre daha hesaplıdır.

Diğer grup cep telefonları bildiğiniz iOS (iPhone OS) telefonlar. Bu arkadaşlar ' nev'i sahsina munhasir ' gruptandır biraz. Kendine has tavırları, özellikleri olan, burunları havada, gözleri sizin cebinizde olan telefonlardır bunlar. 3 bin tl. ye yakın para verip, sadece telefonla konuşup, fotoğraf çekip, whats up kullanarak bize hava atacaksanız karışmam sonra...

Bir de tüm işlemleri rahatça yapabilmeniz için bence en az 5 " olsun alacağınız telefonun ekran boyutu.
Yukarıda söz ettiğim iki telefon arasında kaldım zaten ikisinin de boyutu 5" ten fazla.

Bilgisayarım da win 10 yüklü, TV android bir şekilde bunları stabil hale getiririz.

Telefonda oyun olmasa da olur, oyunu ben pc de age3 (age of empires 2-3) diye bir oyunum var yaklaşık 20 yıldır kargadan başka kuş tanımam misali sıkıldıkça aynı oyunu oynuyorum.

Benim için fotoğraf kalitesi, çekim hızı yukarıda söz ettiğim gibi havada uçan kuşu deklanşöre bastığım anda yakalamalı, bazı telefonlar veya fotoğraf makineleri kuş ufuk çizgisinde kayboluyor makinenin anca gönlü oluyor, veya araçta hareket halinde iken net resim ve video alabilmeliyim.

Geçen yaz piknikte arkadaş köpeği besliyor, köpek sıçradı havada ekmeği yakaladı, bizim makine köpek kadar olup ta koca köpeği havada yakalayamıyor.

Az ışıkta veya karanlıkta kaliteli fotoğraf çekebilmeli.

Benim üzerinde yoğunlaştığım ve daha sıcak baktığım sony xperia z5 premium Türkiye'de satışa yeni başladığı için kullanıcıların tepkilerini merak ediyorum. Şu anki fiyatı 2500-2700 arası seyrediyor.

Diğer lumia 950 xl ise henüz ülkemizde satışa başlamadı diye biliyorum. yurt dışında satış fiyatı 650 Dolar civarındaymış Kasım ayından önce olmaz gibi bilgiler var.

Banka konusuna gelince; iş bankası ve finansla çalıştığım için sorun olmaz.

"hepsiburada"nın olmaması iyi olmamış oda "hepsiburada"nın ayıbı olduğu için umarım zamanla o da halledilir.

Face hesabımı 5000' e yakın (Şiir, Resim ve siyaset çoğunluklu) arkadaş gurubu ve takipçi olunca çok fazla zamanımı alıyordu 3 yıldır dondurmak zorunda kaldım.

Bu iki telefonu araştırıp duruyorum.

iPhone 6S Plus asla yaklaşmam, yukarıdaki iki telefonla teknik özelliklerini karşılaştırdığımızda yarısı kadar bile değil ama özelliklerine göre 3.500,00 - 5.470,00 TL arası fiyata satılıyor.

Alan ve kullanan arkadaşların yorumlarını takipe devam edeceğim.

Durum şimdilik bu merkezde, sayın müstakbel komşum @TCM.

Bilgiler ve yorumlarınız için Teşekkür ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla.


Düzenleyen sinbas : 27-01-2016 saat 14:14
sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön