View Single Post
Eski 23-01-2016, 21:31   #17
northpower
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Bence ömrünüzün büyük bölümünü veya geri kalan kısmını yaşamak için ani kararlar verip, yeterince çevreyi tanımadan, doğal güzelliklere falan kanıp milyarlarca lirayı toptan dökmeden önce, bu yerin yaşanabilirliğini ölçmek için bir müddet kiracı konumunda olup gözlem yapmak bile daha doğru gibi..

Ben zaten Çanakkale'liyim..Hep içimde özlemdi..Günün birinde çok istediğim ve huzur veren bir yeri seçip yerleştiğim için pişman olmayacağıma inanıyorum..Çarşı'dayım..İskele dibindeyim..Çevrem aynen Beyoğlu'nun Cihangir'i gibi tarih kokuyor..Huzur var..Nostalji var..Deniz var..hemen arzu ettiğim herşey var yani..

https://www.facebook.com/adnan.kayga...84?pnref=story
İzmir köşe bucaklarını değil ama genelini bildiğim bir şehir. Benim yaşamak için aradığım temel şeyler listem kabaca;
+ insanların insanlara gülümsediği
+ yeşile ve maviye hasret kalmayacağım
+ çocuğum büyürken kendimi ve onu hırpalamayacağım
+ gündelik hayatımı yaşarken küçük kaçamaklar yapabileceğim
+ bir noktadan bir çok noktaya ulaşım sağlayabileceğim
+ havası temiz
yani stresi nispeten az yaşam kalitesi yüksek bir alan.

İzmir bu yüzden benim ilk ve tek tercihim.

Yaz sonundan itibaren kiracı olarak izmirdeyim. Selçuğa taşınma işini de bahara ya da yaza bıraktık zaten. o süre zarfında bolca vaktimiz var karar verme adına. Kira fiyatları tüm yurtta olduğu gibi burada da az değil. Mardin Nusaybinde 3+1 bir eve 5 yıl önce 450 TL kira veriyorduk selçukta da kiralar oturulabilecek bir ev için 700-800 tl bandında. daha azı istenen yerler benim için pek uygun değil. kira vermek yerine ev almak daha mantıklı geliyor.

Ben genel olarak ince ve çok düşünen ama çok kararsız kalmadan da kararlarını uygulayan bir mizaca sahibim. işime gelmezse illa ki bir yolunu bulurum bir sonraki adım için. İstanbulda 1,5 yıl önce ev aldım. Ev ben izmire taşındıktan sonra teslim edildi. Niyetimiz istanbulda kalmaktı yani. Ama gün bizi burada gösterdi.
yarın ola hayrola (:

güzel ve zihin açıcı görüşlerinizi her daim beklerim. Tekrar teşekkürler.

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön