View Single Post
Eski 23-01-2016, 00:17   #1
northpower
Ağaçsever
 
northpower's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 54
Çekip gittim, sırada ev var

Öncelikle merhaba,
dedem şark vilayetlerinin birinden babam 7 yaşında iken ayrılıp ankaraya gitmiş. sonra da iş durumları yüzünden istanbul. yani istanbulda doğup büyümüş biriyim. üniversite yıllarımı ıspartada yaşadım. 1,5 yıl hatay +2,5 yıl mardin görevlerimden sonra tekrar istanbula döndüm. 4 yıl da istanbulda çalıştıktan sonra bıktım artık bu stresten karmaşadan diyerek izmire tayin istedim. eylül ayından beri izmir kemalpaşada yaşıyorum ama buraya çok ısınamadım. ( en önemli sebebi buradaki yaşayan insanların izmiri yansıtmaması ve iklimin izmir ikliminden ortalama 4-5 derece soğuk olması )

şartlarımızın el vermesinden dolayı görev yerimizi selçuk ilçesi olarak değiştirdik sayılır. en azından hanımın tayini selçuk benim torbalı şeklinde şuan, ileride ben de selçuk görevlendirmemi alabilirim.
şimdi gelelim asıl konuya.

istanbulda bir dairem var ve bu daireyi satıp selçukta yaşamak için bir yaşam alanına ihtiyacım var. Ben istanbulda balkonumda sera içinde tohum filizleyip edirne enezdeki babamın yazlığındaki boş arsasına domates biber patlıcan vb şeyler eken biriyim. yeşili toprağı doğayı seviyorum.

selçukta apartman dairesi yerin müstaki bir yer istiyorum ama pek fazla müstakil ev için uygun arsa bulamadım. yeni yapılan meslek yüksek okulu ilçenin en üstünde. yani tepenin zirvesine yakın bir noktada. imar da şuan en son oraya kadar var. meslek yüksek okulu çevresinde 2-3 katlı villa şeklinde evler var ama fiyatları 400-450 bin civarında ortalama olarak. yalnız birbirlerine çok yakınlar ve bahçe alanları çok çok küçük. Benim hayalimde 1-2 dönüm yer alıp içine ev yapmak vardı ama kısa vadede bu gerçekleşmeyecek gibi. ama uzun vadede olay ona dönecek ( 10 yıl sonrası )
şuan 3 yaşında bir oğlum var ellerinizden öper. kreş okul park arkadaş vb ihtiyaçlarından dolayı şehrin dışında olmayı göze alamıyorum. bahsettiğim bölgede hazır villa almak yerine 280-300 metre kare bir arsa 200-230 bin tl arasına alınabiliyor, arsa alıp iki ya da üç katlı villa tipi bir ev yaptırmam mantıklı mı. böyle bir karar alırsam nelere dikkat etmeliyim ve ev yaptırma aşamasında maaliyet olarak bana ne yansır. Arsanın imarı genelde %40. 3 kata kadar da imar veriliyor.

büyük olarak sadece şirince yeni yolu yanında 6200 metrekare imarlı arsa var ve fiyatı 2 milyon tl. benim bütçem ise 400 bin tl civarı arsa + ev için.

kıymetli düşünce ve tecrübelerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler

northpower Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön