Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A
Yayla çorbası ve zeytinyağlı barbunya dünden
|
Söz zeytinğağlı yemekten açılmışken, sanıyorum ülkemizde çok az kişinin uyguladığı ve benim de eşime ısrarla söylediğim önemli bir hususu belirtmeden edemedim..Çünkü ben çok tanık oluyorum; insanlar özellikle soğan kavurma aşamasında tüm zeytinyağını tencereye boca edip, o güzelim değerli yağı yakıyorlar ve birçok yararlı özelliğinden mahrum kalıyorlar:
''...Sıcak yemek yaparken kullanılacak yağın önce %10 'u konur!
Yemek pişirirken de kullanacağımız yağ miktarının onda birini baştan koyup kalan kısmını yemek pişirilip, ılındıktan hatta soğuduktan sonra ilave edersek zeytinyağının çoğunu ısıtmadan yani bozmadan kullanmış oluruz. Aslında geleneksel yemek tariflerimizdeki soğan kavurma sağlıklı olmadığından tüm malzemeleri çiğden koyarak yemek pişirilmelidir, böylelikle baştan hiç yağ koymayabiliriz.''
ZEYTiNYAĞI NASIL KULLANILMALI, NASIL SEÇİLMELİ? - Yarımadanın Sesi
Kolay gelsin..